Po upršanom michalovskom El Clásicu spokojnejší tréner Realu

NETKY.SK • 21 August 2014, 14:04 • 2 min
Po upršanom michalovskom El Clásicu spokojnejší tréner Realu

MICHALOVCE - Divácky veľmi atraktívny stredajší večerný duel na medzinárodnom futbalovom turnaji hráčov do 17 rokov Michalovce Cup 2014 medzi dvojicou španielskych gigantov Realom Madrid a FC Barcelona priniesol remízu 2:2 a väčšiu spokojnosť s výsledkom trénera madridského mužstva Tristána Davida Celadora Rodrígueza.

slovakia

left justify in out

Real totiž na michalovskej pôde pred takmer vypredaným hľadiskom v daždivom súboji prehrával s odvekým rivalom už 0:2, no zlepenými gólmi dokázal vymazať náskok súpera. "Prehrávali sme o dva góly a zdalo sa, že bude priam nemožné sa vrátiť do zápasu. Po prvom polčase sme chceli rýchlo vyrovnať. Morálka tímu bola nízko, no kontaktný gól to všetko zmenil, postavil nás na nohy a vzápätí sme aj vyrovnali," znela reakcia kormidelníka mládežníkov ‘bieleho baletu‘. "Keďže v lige nehráme proti sebe, takéto predsezónne konfrontácie sú pre nás veľmi cenné," dodal Tristán David Celador Rodríguez.

 

Jeho trénerský kolega Francisco Javier García Pimienta z lavičky FC Barcelona nemal toľko radosti z dosiahnutého výsledku. "Duel splnil moje očakávania, hralo sa na vysokej úrovni. Výsledok je spravodlivý, no nemôžem povedať, že som spokojný. Veď sme nad Realom viedli už 2:0. Ťažko hovoriť o tom, čo sa stalo po našom druhom góle. Proti takému súperovi môžeme držať opraty duelu dlhší čas, ale sila Realu Madrid je aj v tom, že sa veľmi rýchlo dokáže vrátiť do duelu," poznamenal kouč nádejí katalánskeho veľkoklubu a pokračoval: "Zápasy proti Realu sú pre nás veľmi dôležité, špeciálne v takej atmosfére, aká panovala v Michalovciach. Na takýto súboj netreba hráčov motivovať, ba práve naopak, možno ich musíme trochu krotiť. Je však prínosné, že získavajú skúsenosti do budúcnosti aj proti takému súperovi. Na tejto úrovni ešte nie je zvyčajné, aby chlapci zažívali podobnú atmosféru. V kombinácii s kvalitou podmienok - štadióna či trávnika, bol stredajší duel v Michalovciach jeden z najlepších, aký chlapci v kariére absolvovali." 

 

Obaja tréneri talentov španielskeho futbalu síce majú jasnú predstavu o schopnostiach i slabinách svojich zverencov, zatiaľ však nechcú hovoriť o menách hráčov, ktorí majú najväčšiu šancu preraziť v profesionálnom futbale. "S tímom pracujeme tak, aby sa tam dostal každý chlapec," myslí si madridský kouč a okrem súhlasného stanoviska barcelonský kormidelník ešte doplnil: "Verím, že niektorí sa presadia aj v A-tíme FC Barcelona." 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies