Po silvestrovskej noci skončil vo vážnom stave bodnutý muž

NETKY.SK • 1 Január 2014, 12:48 • 2 min
Po silvestrovskej noci skončil vo vážnom stave bodnutý muž

BRATISLAVA - Počas silvestrovskej noci potrebovalo urgentnú pomoc Univerzitnej nemocnice Bratislava (UNB) 170 ľudí.

slovakia

left justify in out

Z osláv v centre mesta privážali záchranári najmä opitých, ktorí si ublížili sami, alebo sa zaplietli do nejakej potýčky. Jedného museli operovať po bodnutí do brucha. Je vo vážnom stave na jednotke intenzívnej starostlivosti v nemocnici na Kramároch. TASR o tom informovala hovorkyňa UNB Petra Stano Maťašovská.

"Lekári v Nemocnici Staré Mesto mali zas plné ruky práce s agresívnym opitým mladíkom. Pri jeho ošetrovaní asistovala polícia aj SBS," uviedla ďalej Stano Maťašovská. Pomoc po zranení pyrotechnikou počas uplynulej noci vyhľadalo v Bratislave deväť ľudí, dvaja z nich potrebovali plastiku. V jednom prípade šlo o amputáciu prsta.

Okrem toho lekári v UNB ošetrovali aj rezné rany spôsobené rozbitými fľašami, ešte pred polnocou ošetrili v Nemocnici Ružinov dvoch ľudí po výbuchu kotla. S popáleninami na 15 percentách tela hospitalizovali jedného z nich. "V nemocnici si chceli nechať aj muža, ktorý sa obaril gulášom na 20 percentách tela. S hospitalizáciou však nesúhlasil a napriek svojim zraneniam odišiel," povedala hovorkyňa. "Zaznamenali sme aj akútne psychické problémy u viac ako 15 ľudí vrátane pokusu o samovraždu," dodala. 

Podľa informácií z Operačného strediska Záchrannej zdravotnej služby SR stál o 12.20 h na moste nad Malým Dunajom muž narodený v roku 1968, ktorý sa vyhrážal, že skočí do vody. Záchranári ho po 90-minútovom vyjednávaní previezli s depresívnou epizódou do ružinovskej nemocnice. Záchranári od silvestrovského rána dodnes (do 7.00 h) pomáhali v 27 prípadoch úrazov pyrotechnikou. S výnimkou dvoch prípadov sa vo všetkých zranili osoby staršie ako 18 rokov. Najviac (9) výjazdov záchranárov bolo v tejto súvislosti v Banskobystrickom kraji, v Bratislavskom kraji záchranári zasahovať nemuseli. Záchranári počas silvestrovskej noci zaznamenali 133 prípadov intoxikácie alkoholom. Najviac, 26, v Prešovskom kraji, najmenej v Nitrianskom kraji (9).

V ambulanciách Oddelenia urgentného príjmu (OUP) Detskej fakultnej nemocnice s poliklinikou (DFNsP) Bratislava počas Silvestra lekári ošetrili 133 detí v pediatrických ambulanciách. Prevládali infekty dolných dýchacích ciest a ťažkosti sprevádzané vracaním. V chirurgickej ambulancii ošetrili 34 detí. Informovala o tom hovorkyňa DFNsP Bratislava Dana Kamenická.

Ďalej uviedla, že päť detí vo veku od 15 do 17 rokov ošetrili v súvislosti s intoxikáciou alkoholom. Tri z nich, jedno so zlomenou nohou, boli riešené ambulantne. Zdravotný stav ďalších dvoch alkoholom intoxikovaných detí s otvoreným poranením hlavy si vyžiadal hospitalizáciu. V súvislosti s používaním zábavnej pyrotechniky nepotrebovalo ošetrenie žiadne dieťa, informovala Kamenická.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies