Po požití nelegálne vyrobeného alkoholu zomrelo v Indii najmenej 12 ľudí

NETKY.SK • 17 August 2016, 11:51 • 2 min
Po požití nelegálne vyrobeného alkoholu zomrelo v Indii najmenej 12 ľudí

PATNA - Najmenej 12 ľudí zomrelo na následky požitia nelegálne vyrábaného alkoholu v štáte Bihár na východe Indie. S odvolaním sa na políciu o tom dnes informovala agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Obete vypili otrávenú liehovinu v pondelok večer, následky však začali pociťovať až v utorok, spresnil príslušník indickej polície Nirandžan Kumár. Päť ďalších priotrávených osôb hospitalizovali v nemocnici v okrese Gopálgandž.


Úmrtia v dôsledku požitia nezákonne alebo podomácky vyrábaného alkoholu sú v Indii pomerne bežným javom.

 

Chudobné obyvateľstvo si totiž zvyčajne nemôže dovoliť zakúpiť drahé značky alkoholu s oficiálnou licenciou. Do nelegálne produkovaných a predávaných liehovín sú však často primiešané rôzne chemikálie vrátane pesticídov, aby pôsobili silnejšie.


Vláda v štáte Bihár navyše s cieľom potlačiť rozšírený alkoholizmus v apríli tohto roka zakázala predaj a výrobu akýchkoľvek foriem alkoholu. V danej oblasti sa napriek tomu stále darí nezákonnému obchodovaniu so všetkými druhmi alkoholických nápojov.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies