VIDEO Vzácna návšteva na lodi zachránených migrantov: Známy herec im priniesol jedlo

NETKY.SK • 10 August 2019, 08:46 • 2 min
VIDEO Vzácna návšteva na lodi zachránených migrantov: Známy herec im priniesol jedlo

RÍM - Americký herec Richard Gere navštívil v piatok zachránených migrantov, ktorí sú už viac než týždeň uviaznutí na humanitárnej lodi v Stredozemnom mori.

slovakia

left justify in out

Gere im na člne priviezol jedlo a iné potreby. Loď Open Arms so 121 migrantmi na palube sa nachádza v medzinárodných vodách pri talianskom ostrove Lampedusa. Do svojich prístavov jej neumožnila vplávať Malta ani Taliansko. Obe krajiny chcú, aby aj iné členské štáty Európskej únie prijímali viac migrantov a pomohli im tak zdieľať tento nápor.

 


Šesťdesiatdeväťročný Gere sa na lodi rozprával s viacerými migrantmi, ktorí ušli z vojnou zmietanej Líbye na chatrných člnoch, než ich loď zachránila. Známy herec sa dlhodobo angažuje za ľudské práva, ochranu životného prostredia či výskum AIDS. Má tiež napríklad zakázaný vstup do Číny za hájenie práv Tibeťanov.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katka Štefunková

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona