Lionel Messi sa predstavil fanúšikom v Paríži, s PSG chce triumfovať v Lige majstrov

NETKY.SK • 12 August 2021, 15:22 • 2 min
Lionel Messi sa predstavil fanúšikom v Paríži, s PSG chce triumfovať v Lige majstrov

PARÍŽ – Argentínsky reprezentant Lionel Messi zmenil po prvýkrát v kariére dres. Hráč parížskeho St. Germain má za sebou premiérovú tlačovú konferenciu v novom pôsobisku, na ktorej prezradil svoje ambiciózne plány.

slovakia

left justify in out

Rodák z Rosaria strávil v Barcelone celú doterajšiu kariéru a jeho odchod súvisel so zlým hospodárením klubu, ktorý by sa pred novou sezónou nezmestil kvôli vysokým platom hráčov do finančného fair play španielskej najvyššej súťaže. Messi usporiadal v nedeľu rozlúčkovú tlačovú konferenciu, na ktorej so slzami v očiach vyjadril ľútosť nad celou situáciou a dodal, že sa do metropoly Katalánska v budúcnosti plánuje vrátiť. Situáciu využil bohatý klub z Paríža, ktorý s hráčom podpísal zmluvu na dva roky s opciou na ďalšiu sezónu.

 

 

Včerajšia tlačovka v hlavnom meste Francúzska sa niesla v pozitívnejšom duchu. Messi síce zopakoval, že Barcelonu neopustil dobrovoľne, dodal však, že sa teší na ďalšiu životnú etapu a rád by s novými spoluhráčmi triumfoval v Lige majstrov. Parížania totiž ešte nikdy milionársku súťaž neovládli.

 

„Som rád, že tu môžem byť. Klub je nastavený na vyhrávanie trofejí, a to je môj cieľ. Chcem stále rásť a zlepšovať sa. Verím, že sa nám to spolu podarí a splníme všetky klubové ciele. Túžil som obliekať dres mužstva, ktoré má šancu vyhrať Ligu majstrov. Milujem výhry a chcem dávať dôležité góly.“

 

img

 

„Mám za sebou týždeň ohromných zmien. Všetko, čo sa stalo, bolo rýchle a emotívne. Stále nemôžem uveriť tomu, čo som v Barcelone prežil, bol som tam prakticky od detstva. Od chvíle, keď som sa ocitol v Paríži, sa však cítim veľmi šťastný a chcem čo najskôr začať trénovať a hrať. Užívam si to tu od prvej minúty,“ pochválil nové prostredie.

 

Nová akvizícia potešila aj prezidenta Násira Al Chelajfího, ktorý Messimu robil na tlačovej konferencii spoločnosť. „Lea pozná každý. Je to jediný hráč, ktorý dokázal šesťkrát získať Zlatú loptu. Ide o futbalového kúzelníka a víťaza. Keď sme do tohto klubu pred desiatimi rokmi prišli, ľudia sa nás pýtali, čo chceme dosiahnuť. Odpoveď máte práve teraz pred očami.“

 

img

 

Bohatý majiteľ klubu navyše vyjadril želanie, aby v PSG zotrval francúzsky ofenzívny klenot Kylian Mbappé, o ktorého má eminentný záujem Real Madrid.

 

Messi dorazil do Paríža v spoločnosti svojej manželky a troch synov. Novú hviezdu klubu vítali pred štadiónom tisíce fanúšikov. „Som vďačný, keď vidím toľko ľudí v uliciach. Bude to neuveriteľný rok a užijeme si ho naplno. Doteraz som dovolenkoval a budem potrebovať nejaký čas na prípravu, takže ešte neviem, kedy nastúpim do zápasu. Začnem trénovať a ak tréneri povedia, že som pripravený, nastane môj čas,“ uzavrel.

 

img

 

Messi bude v PSG nosiť dres s číslom 30, s ktorým kedysi začínal v Barcelone. Svoju povestnú desiatku prenechal bývalému spoluhráčovi Neymarovi, s ktorým by mal vytvoriť obávanú ofenzívnu dvojicu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Róbert Krupár
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies