FOTO + VIDEO Paríž sa rozlúčil so slávnym návrhárom Karlom Lagerfeldom

NETKY.SK • 6 Marec 2019, 20:10 • 2 min
FOTO + VIDEO Paríž sa rozlúčil so slávnym návrhárom Karlom Lagerfeldom

PARÍŽ - V utorok 5. marca sa v Paríži odohrala posledná módna prehliadka pod taktovkou nedávno zosnulého návrhára Karla Lagerfelda.

slovakia

left justify in out

Kolekciu predviedli známe tváre na čele s modelkami Carou Delevigneovou či Kaiou Gerberovou a herečkou Penélope Cruzovou. Pomyselné žezlo nad celou značkou prevezme po Lagerfeldovi návrhárka Virginie Viardová.

 

img

Cara Delevigneovová, vľavo. Zdroj: SITA

 

Prehliadka odštartovala minútou ticha, ktorá mala slúžiť ako pocta návrhárovmu dielu a 35 rokom práce pre módny dom Chanel.

 

Lokáciou sa klasicky stal parížsky multifunkčný priestor Grand Palais, ktorý Karl Lagerfeld s obľubou premieňal do rôznych veľkolepých inštalácií. Tohtoročnou témou sa stala zasnežená dedina.

 

img

Veľkolepá inštalácia zasneženej dediny. Zdroj: SITA

 

Kolekciu značky Prêt-à-Porter na sezónu jeseň-zima 2019/2020 tvorilo 73 modelov a zahŕňala "pepito" kabátiky, prešívané bundy, dlhé vzorované kabáty a úplety.

 

Čo sa týka farieb, prevažovala klasická čiernobiela kombinácia. Nechýbali ale ani farebné prvky v podobe výraznej ružovej, vínovej, červenej a zelenej.

 

img

Medzi čierno-bielou kombináciou nechýbal ani výrazný ružový model. Zdroj: SITA

 

"Bola to úžasná šou, proste skvelá. Bola v nej cítiť Karlová esencia. Samozrejme to bolo tiež smutné, ale Karl zostane navždy v našich srdciach, takže je to v poriadku," povedala pre agentúru Reuters manažérka komunikácie Karla Lagerfelda Caroline Lebarová.

 

Prehliadku odštartovala dlhoročná návrhárova múza a modelka Cara Delevingneová, prvýkrát sa na móle objavila aj herečka Penélope Cruzová, oficiálna ambasádorka značky Chanel.

 

img

Penélope Cruzová. Zdroj: SITA

 

Rovnako ako na poslednej prehliadke značky Fendi, pre ktorú Lagerfeld tiež pracoval, aj tentoraz na záverečnom defilé zaznela pieseň Heroes od Davida Bowieho.

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies