Odosielam na server ...

Vedeli ste, že na stránke Netky.sk existuje možnosť zobrazovať iba pozitívne správy? Ak nemáte chuť čítať o násilí, ľudskom nešťastí či katastrofách, zapnite si Filter pozitívnych správ a dozviete sa všetko pozitívne, čo sa okolo nás deje.

OK, rozumiem
1. feb. 2023Tatiana
BratislavaBratislava
Biblia
TV program
Moje Netky
10.12.2022 12:00 Gurmán
Vianočné pečenie: Plnené perníky
MOHLO BY VÁS ZAUJÍMAŤ
loader
ZOBRAZIŤ VIAC
10.12.2022 12:00 Gurmán

Vianočné pečenie: Plnené perníky



Perníky vyvolávajú asi u každého z nás pocit prichádzajúcich vianočných sviatkov a príjemnej vianočnej atmosféry, sú neodmysliteľnou súčasťou sviatočného stola v slovenských domácnostiach. Vyskúšajte recept na plnené perníčky, ktoré vám vydržia čerstvé niekoľko týždňov.


Plnené perníčky

 

Ingrediencie

Cesto

650 g hladkej múky

250 g práškového cukru

100 g medu

50 g masla

4 vajcia

3 ČL kakaového prášku

2 PL marmelády

2 ČL sódy bikarbóny

2 ČL perníkového korenia

vanilka

 

Náplň

marmeláda podľa vlastného výberu

čokoláda na zdobenie

 

Postup

 

Cesto na perníky pripravíme 24 hodín pred pečením. Všetky ingrediencie vložíme do nádoby šľahača a vymiešame na cesto, ktoré nesmie byť veľmi husté a tuhé. Odložíme ho do chladnej miestnosti, nie do chladničky. Cesto vyberieme z nádoby a dáme na stôl, prípadne podložku, ktorú si pred prípravou cesta pomúčime. Rozvaľkáme ho na asi 0,5 cm hrúbku. Vykrajujeme rôzne tvary a veľkosti perníkov a ukladáme ich na plech s mastným papierom s medzerami aspoň 2 cm, pretože pri pečení zväčšia svoj objem. Pečeieme pri teplote 220°C asi 5 minút. Počas pečenia sledujeme, aby boli perníky upečené len jemne. Po upečení ich vyberieme a necháme vychladnúť.

 

Na polovicu perníkov natrieme vrstvu marmelády a druhú polovicu perníkov jemne priložíme na marmeládu. Dáme pozor, aby marmeláda nevytekala po okrajoch. Naplnené perníky necháme stuhnúť v chladničke. 

 

Na obtiahnutie perníkov zohrejeme čokoládu. Perníky namáčame postupne v čokoláde tak, aby boli obtiahnuté po celom povrchu. Perníky môžeme posypať dekoračnými cukríkmi, marcipánovými ozdobami alebo podrvenými orieškami. 



reklama


reklama


Zdroj: KB Netky



Našli ste chybu, alebo máte tip na zaujímavý článok? Napíšte nám na redakcia@netky.sk

Diskusia

Komentáre


Na tento článok reagovalo
užívatelia: 0 komentáre: 0

MOHLO BY VÁS ZAUJÍMAŤ
ZOBRAZIŤ VIAC
ad
loader
loader
Kliknutím zavriete
Obrázok