PMÚ začal konanie pre možný kartel súvisiaci s predajom vozidiel

NETKY.SK • 6 Október 2016, 13:17 • 2 min
PMÚ začal konanie pre možný kartel súvisiaci s predajom vozidiel

BRATISLAVA - Protimonopolný úrad (PMÚ) SR začal v septembri 2016 správne konania vo veciach možných dohôd obmedzujúcich súťaž v oblasti poskytovania popredajných služieb súvisiacich s predajom motorových vozidiel na území SR. Informovala o tom dnes hovorkyňa úradu Adriana Oľšavská.

slovakia

left justify in out

"V danej oblasti úrad začal dve samostatné správne konania. Správne konania úrad začal v nadväznosti na vykonané prešetrovanie v oblasti poskytovania popredajných služieb súvisiacich s predajom motorových vozidiel jednotlivých značiek," priblížila.

 

Na základe zhromaždených podkladov úrad podľa nej nadobudol podozrenie, že jednotliví podnikatelia sa mohli dopustiť porušenia zákona tým, že uzatvárali vertikálne dohody, ktorých obsahom malo byť vyhradenie opráv a údržby motorových vozidiel členom autorizovaných sietí. Uvedeného konania sa mohli jednotliví podnikatelia dopustiť tým, že platnosť záruky mali podmieňovať vykonaním opráv a údržby len v opravovniach, ktoré sú súčasťou autorizovaných sietí.

 

"Začatie správneho konania neznamená, že účastníci konaní porušili súťažné pravidlá a neprejudikuje závery, ku ktorým môže Protimonopolný úrad SR dospieť v jednotlivých rozhodnutiach. Úrad v tejto fáze neposkytuje bližšie informácie," dodala hovorkyňa PMÚ.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies