Plzeň v Mníchove, šlágrom súboj Realu s Juventusom

NETKY.SK • 22 Október 2013, 12:43 • 2 min
Plzeň v Mníchove, šlágrom súboj Realu s Juventusom

PLZEŇ - Nesmierne náročná prekážka čaká na futbalistov úradujúceho českého šampióna Viktorie Plzeň.

slovakia

left justify in out

Zverenci Pavla Vrbu nastúpia v rámci stredajšieho programu 3. kola hlavnej fázy Ligy majstrov na ihrisku obhajcu celkového prvenstva a zároveň jedného z najväčších ašpirantov na zisk "ušatej trofeje" aj v tomto ročníku Bayernu Mníchov. Od novej sezóny vedení Pepom Guardiolom "Bavori" v doterajších dvoch dueloch v D-skupine ani raz nezaváhali a majú priaznivé skóre 6:1. Naopak, Plzenčania zatiaľ nezískali ani bod. "Bayern hrá určite momentálne najkrajší futbal. Hral neskutočne už počas pôsobenia Guardiolovho predchodcu, teraz je však obohatený prvkami, ktoré jeho nový tréner aplikoval aj v FC Barcelona. V Mníchove rozhodne nebudeme mať loptu na kopačkách častejšie ako súper, tak ako to býva v ligových stretnutiach. Napriek tomu dúfam, že dokážeme z Nemecka priniesť dobrý výsledok," povedal pre klubový web "viktoriánov" ich obranca František Rajtoral. Proti Mníchovčanom môže nastúpiť až štvorica slovenských reprezentantov, dres Plzne si obliekajú brankár Matúš Kozáčik, stopér Marián Čišovský a dvojica ofenzívnych hráčov Michal Ďuriš, Marek Bakoš. V druhom dueli "déčka" privíta ruský šampión CSKA Moskva anglického vicemajstra Manchester City.

Jednoznačným hitom stredajšieho itinerára je súboj Realu Madrid s Juventusom Turín v B-skupine. Favoritom je domáce španielske mužstvo, ktoré dosiaľ dalo v dvoch zápasoch až desať gólov. O pozícii outsidera pre talianskeho šampióna hovorí aj fakt, že v doterajších dvoch meraniach síl získal len dva body. Navyše, "stará dáma" prehrala počas uplynulého víkendu v Serie A s Fiorentinou 2:4 a chce si napraviť nelichotivú bilanciu, keď z ostatných ôsmich súťažných zápasov uspela len štyrikrát. "S Fiorentinou sme prehrali, aj keď sme 70 minút dominovali. Nemyslím si, že hráči už mysleli na súboj s Realom Madrid, ale stretnutie v domácej súťaži sme proste nezvládli," vyhlásil kouč Juventusu Antonio Conte, ktorý nebude mať na San Benabéu k dispozícii zranenú dvojicu Stephan Lichtsteiner, Simone Pepe. Chýbať bude aj zdravotne indisponované duo útočníkov Mirko Vučinič, Fabio Quagliarella. Fanúšikovia Turínčanov teda vložia svoje nádeje predovšetkým do urasteného španielskeho "snajpera" Fernanda Llorenteho a argentínskeho kanoniera Carlosa Téveza. Kormidelník "bieleho baletu" bude mať okrem dlhodobo zraneného Xabiho Alonsa k dispozícii kompletný káder na čele s najväčšou hviezdou Cristianom Ronaldom, autorom piatich gólov v tejto sezóne Ligy šampiónov. O dôležité body zabojujú vo vzájomnej konfrontácii Galatasaray Istanbul s FC Kodaň. V Turecku to bude súboj dvoch jednobodových tímov, ašpirantov na tretie miesto v tabuľke B-skupiny. 

V stredu môže na trávnik vybehnúť aj ďalší slovenský reprezentant - Vladimír Weiss v drese Olympiakosu Pireus. Jeho zamestnávateľ nastúpi na ihrisku portugalskej Benficy Lisabon v rámci C-skupiny. V druhom zápase "céčka" sa predstaví "čierny kôň" kontinentálneho pohára číslo jeden parížsky Saint-Germain na ihrisku Anderlechtu Brusel. 

Stredajší program skompletizujú duely v A-skupine Bayer Leverkusen (Nem.) - Šachtar Doneck (Ukr.) a Manchester United (Angl.) - Real Sociedad San Sebastián (Šp.). 

Program stredajších stretnutí 3. kola hlavnej (skupinovej) fázy futbalovej Ligy majstrov 2013/2014 (všetky zápasy sa začnú o 20.45 h SELČ, ak nie je uvedené inak) a tabuľky jednotlivých skupín: 

A-skupina: 
Bayer Leverkusen (Nem.) - Šachtar Doneck (Ukr.) 
Manchester United (Angl.) - Real Sociedad San Sebastián (Šp.) 

Tabuľka A-skupiny: 
1. Manchester 2 1 1 0 5:3 4 
2. Doneck 2 1 1 0 3:1 4 
3. Leverkusen 2 1 0 1 2:3 3 
4. S. Sebastián2 0 0 2 3:6 0 

B-skupina: 
Real Madrid (Šp.) - Juventus Turín (Tal.) 
Galatasaray Istanbul (Tur.) - FC Kodaň (Dán.) 

Tabuľka B-skupiny: 
1. Real Madrid 2 2 0 0 10:1 6 
2. Juventus 2 0 2 0 3:3 2 
3. Kodaň 2 0 1 1 1:5 1 
4. Galatasaray 2 0 1 1 3:8 1 

C-skupina: 
Anderlecht Brusel (Belg.) - Paríž Saint-Germain (Fr.) 
Benfica Lisabon (Portug.) - Olympiakos Pireus (Gréc.) 

Tabuľka C-skupiny: 
1. PSG 2 2 0 0 7:1 6 
2. Olympiakos 2 1 0 1 4:4 3 
3. Benfica 2 1 0 1 2:3 3 
4. Anderlecht 2 0 0 2 0:5 0 

D-skupina: 
18.00 h: CSKA Moskva (Rus.) - Manchester City (Angl.) 
Bayern Mníchov (Nem.) - Viktoria Plzeň (ČR) 

Tabuľka D-skupiny: 
1. Bayern 2 2 0 0 6:1 6 
2. Manchester 2 1 0 1 4:3 3 
3. CSKA 2 1 0 1 3:5 3 
4. Plzeň 2 0 0 2 2:6 0



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies