Komplikácia pri očkovaní. Miesto si záujemcovia o vakcínu vybrať nemôžu

NETKY.SK • 23 November 2021, 15:27 • 2 min
Komplikácia pri očkovaní. Miesto si záujemcovia o vakcínu vybrať nemôžu

BRATISLAVA - Pri registrácii na očkovanie si ľudia nemôžu vybrať konkrétne miesto, kde podstúpia vakcináciu. Systém ho priradí automaticky.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

V procese registrácie si záujemcovia o očkovanie proti ochoreniu COVID-19 nevyberajú konkrétne vakcinačné miesto. Vyberá sa kraj alebo aj viacero krajov a okresy v nich. Upozornila na to hovorkyňa Národného centra zdravotníckych informácií (NCZI) Alžbeta Sivá.

 

img

 

"Systém potom automaticky priradí konkrétny termín s ohľadom na vek a prioritu registrujúceho sa vrátane typu očkovacej vakcíny. Ak sa stane, že systém pridelí osobe vzdialenejšie miesto, je to len z kapacitných dôvodov," vysvetlila Sivá.

 

Od 26. októbra sa spustila registrácia aj na tretiu dávku pre ľudí nad 55 rokov, pre pacientov s chronickým ochorením a osoby s rizikovou prácou.

 

img

 

Nahlasovať sa na ňu môžu aj ľudia nad 18 rokov. Rezort však avizoval, že by chcel, aby tretiu dávku dostali ako prvé najohrozenejšie skupiny.

 

V prípade, ak pozvánku na tretiu dávku dostanú ľudia, ktorí majú pocit, že by na ňu nemali ísť, mali by sa obrátiť na svojich všeobecných lekárov.

 

Mohlo by vás zaujímať: Odborníčka o povinnom očkovaní: Treba zvoliť rozumné kritérium v súlade s ústavou

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Zakova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies