Advokátska komora a Právnická fakulta Trnavskej univerzity podpísali dohodu o spolupráci

NETKY.SK • 27 Január 2023, 17:30 • 2 min
Advokátska komora a Právnická fakulta Trnavskej univerzity podpísali dohodu o spolupráci

Trnava - Dohodu o spolupráci v oblasti vzdelávania, vedy, výskumu a prípravy absolventov práva na výkon ich budúcich povolaní uzatvorili v Trnave Slovenská advokátska komora (SAK) a Právnická fakulta (PF) Trnavskej univerzity (TU).

slovakia

left justify in out

Zameriava sa na klinické právne vzdelávanie, v rámci ktorého sa pod odborným dohľadom môžu uskutočňovať vybrané právno-aplikačné aktivity, ktoré nie sú právnym poradenstvom. Informoval o tom mediálny odbor SAK. Dohodu za PF podpísala dekanka Andrea Olšovská, za SAK predseda Martin Puchalla. SAK má už obdobné dohody uzatvorené s právnickými fakultami v Bratislave aj v Košiciach, táto forma spolupráce sa podľa SAK ukázala ako prínosná pre advokáciu i akademickú sféru. "Tešíme sa na spoluprácu, ktorej cieľom sú nielen konkrétne vzdelávacie aktivity, ale najmä spoločný záujem posilňovať potrebné hodnotové vnímanie práva," povedal predseda SAK. PF považuje podľa Olšovskej spoluprácu s partnermi, ktorí reprezentujú právnické profesie, za dôležitú. "Vnímame to ako významný krok prehlbujúci doterajšiu kooperáciu fakulty s členmi a regionálnymi zástupcami SAK. Záujem SAK o právnické vzdelávanie považujeme za prínosný a obohacujúci," dodala. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Peter Vince
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies