Poslanec Krošlák: Matovič je mimozemšťan. Sľuboval zničiť Fica, ale začal od seba

NETKY.SK • 29 November 2021, 09:47 • 2 min
Poslanec Krošlák: Matovič je mimozemšťan. Sľuboval zničiť Fica, ale začal od seba

BRATISLAVA – Bývalého člena poslaneckého klubu Obyčajní ľudia rozzúril Matovičov nápad o povinnom rozdávaní krčahu vody v reštauráciách.

slovakia

left justify in out

Odídenec z klubu OĽaNO Ján Krošlák to opäť nedaroval šéfovi hnutiasúčasnému ministrovi financií. Rozhodnutie opustiť poslanecký klub zvažoval dlhé mesiace. Dôvodom bol práve líder OĽaNO Igor Matovič, ktorého komunikáciu a pôsobenie vo funkcii premiéra poslanec opakovane kritizoval. Informoval o tom portál Topky.sk.

 

Poslanca tentokrát do vývrtky vytočila predstavená daňovo-odvodová reforma, ktorá okrem iného počíta so zavedením krčahu s vodou zdarma v každej reštaurácii či bare

 

Výmenou za zníženie DPH vo výške 10 percent na služby v gastrosektore, Matovič požaduje zavedenie detského menu, teda polovičnej porcie za polovičnú cenu, ako aj eko menu pre menších jedákov účtovanú s 25 percentnou zľavou. Zároveň navrhuje krčah vody pre zákazníkov grátis či zdaňovanie tringeltov.

 

 

Tieto nápady z dielne ministerstva financií rozprúdili obrovské debaty a odpor. Nápad sa nepáči nielen podnikateľom, ale aj viacerým koaličným či opozičným poslancom. Nariadiť gastroprevádzkam, aby svojim zákazníkom rozdávali džbány vody, rozhnevalo najmä poslanca NR SR a bývalého profesionálneho tenistu Krošláka. Ten v príspevku na FB kritikou nešetril a na Matovičovi nenechal nitku suchú. 

 

"Nerozumiem tomuto mimozemšťanovi," napísal v úvode Krošlák. "On naberá životnú energiu tým, že provokuje veľkú väčšinu ľudí? Čím viac ľudí je na neho alergických, tým je vzrušenejší? Ako som už raz spomenul, na Slovensku pristál terminátor, ktorý mal zničiť Fica a potom seba. Akurát, že so sebadeštrukciou začal skôr, ako splnil prvú úlohu," skonštatoval poslanec v reakcii na Matovičov status po medializácii spomínaného krčahu.

 

Súvisiaci článok: Poslanec Krošlák dal košom klubu OĽANO. Dôvodom je Matovič!

 

Ako je už príznačné pre lídra hnutia, kritiku voči sebe či jeho nariadeniam sa často snaží odľahčiť provokačnými príspevkami na sociálnych sieťach. Po tlačovej besede, kde predstavil viaceré opatrenia týkajúce sa gastrosektoru, na FB ľuďom odkázal, že: „Ak budete dobrí, možno aj limetku dostanete“.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Zakova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies