Máme šťastie, že susedíme so Slovenskom, vyhlásil Kuleba

NETKY.SK • 3 Máj 2022, 12:03 • 2 min
Máme šťastie, že susedíme so Slovenskom, vyhlásil Kuleba

KYJEV – Ukrajinský minister zahraničných vecí Dmytro Kuleba ocenil pomoc, ktorú Slovensko poskytlo Ukrajine po začiatku ruskej vojenskej invázie. Spravil tak v príspevku zverejnenom v noci na utorok na sociálnej sieti.

slovakia

left justify in out

„Ukrajina si bude pamätať, čo pre nás spravili naši slovenskí priatelia. Vrúcne prijatie Ukrajincov utekajúcich pred vojnou, humanitárna pomoc, dodávky zbraní, podpora pre udelenie štatútu kandidátskej krajiny do Európskej únie pre Ukrajinu a umožnenie vývozu bez nutnosti zaplatenie ciel do EÚ. Máme šťastie, že Slovensko je našim susedom," napísal Kuleba na Twitteri.

 

 

Cez logistické centrum v Haniske pri Košiciach, ktoré pomáha pri preprave pomoci z členských štátov Európskej únie cez územie Slovenska na Ukrajinu, prešlo už viac ako 600 ton humanitárnej pomoci. Slovensko okrem toho vyčlenilo aj niekoľko miliónov eur na vojenskú pomoc pre Ukrajinu. Hraničné priechody na slovensko-ukrajinskej hranici prekročilo od začiatku ruskej vojenskej invázie na Ukrajine už vyše 387 500 ľudí. Slovensko pritom udelilo od 1. marca dočasné útočisko už takmer 73 200 ľudom.

 

Možno vás zaujme: AKTUÁLNE Z UKRAJINY: Rusko zabúda na lekcie z druhej svetovej vojny, vyhlásil Zelenskyj

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Johny domansky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies