Pláže v Saint-Tropez sú kontaminované palivom, ktoré sa do mora dostalo po nedávnej zrážke lodí pri Korzike

NETKY.SK • 17 Október 2018, 06:39 • 2 min
Pláže v Saint-Tropez sú kontaminované palivom, ktoré sa do mora dostalo po nedávnej zrážke lodí pri Korzike

PARÍŽ - Pred desiatimi dňami došlo pri Korzike k zrážke dvoch nákladných lodí, z ktorých uniklo palivo. To momentálne znečisťuje pláže na juhu Francúzska.

slovakia

left justify in out

Zasiahnuté je i svetoznáme letovisko Saint-Tropez na Francúzskej riviére a tiež dve ďalšie blízke mestá.

 

Úrady aktivovali núdzový plán, pomocou ktorého sa má zabrániť ďalšiemu šíreniu paliva uniknutého z plavidiel. Obyvateľov vyzvali, aby sa nafty nedotýkali, ani sa nepokúšali sami riešiť vzniknutú situáciu.

 

img

Zdroj: SITA

 

Jednou z postihnutých je tiež pláž Pampelonne v Saint-Tropez, ktorú preslávil film "... a Boh stvoril ženu" s niekdajšou hviezdnou herečkou Brigitte Bardot v hlavnej úlohe.

 

Palivo uniknuté po zrážke nákladných plavidiel znečistilo celkovo 16 kilometrov pobrežia. V oblasti sa v súčasnosti pre nepriaznivé počasie nachádza len málo turistov.

 

img

Zdroj: SITA

 

Francúzske a talianske úrady začali už po havárii čistiť palivovú škvrnu v Stredozemnom mori, ale nepodarilo sa im zachytiť a zberačom nečistôt odsať z vody všetku naftu.

 

Tuniská nákladná loď pri zrážke 7. októbra prerazila dieru do trupu cyperskej kontajnerovej lode a spôsobila tak únik paliva do mora. Pri kolízii nikto neutrpel zranenia.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies