Plavčan v europarlamente zdôraznil potrebu väčšej podpory talentov

NETKY.SK • 13 Júl 2016, 16:07 • 2 min
Plavčan v europarlamente zdôraznil potrebu väčšej podpory talentov

BRUSEL - Priority Slovenska na čele Rady EÚ v oblasti školstva budú zamerané na podporu talentov a vyšší dôraz na športovú diplomaciu. Po dnešnom vypočúvaní pred poslancami Európskeho parlamentu z Výboru pre kultúru a vzdelávanie (CULT) v Bruseli to uviedol minister školstva SR Peter Plavčan.

slovakia

left justify in out

Členovia slovenskej vlády sú od pondelka do štvrtka (11. - 14. 7.) vypočúvaní vo výboroch europarlamentu ohľadne programových priorít slovenského predsedníctva v Rade EÚ.

 

Minister po "hodine otázok" zo strany europoslancov uviedol, že im poskytol hlavné informácie o prioritách slovenského predsedníctva v oblasti vzdelávania, mládeže a športu a o aktivitách, ktoré sa budú konať na Slovensku.

 

"Najviac sa zaujímali o otázky talentu, ktorý je pre nás osobitnou témou, a ktorý sa prelína všetkými oblasťami - vzdelávanie, mládež a šport," opísal situáciu Plavčan. Dodal, že poslanci sa pýtali aj na čiastkové témy, ako je európsky kvalifikačný rámec, alebo o niektoré záležitosti ohľadne športu.

 

Minister zopakoval, že naše predsedníctvo chce iniciatívne klásť dôraz na rozvoj talentu, ktorý treba podporovať nielen u jedincov, ktorí už prejavili svoje výnimočné schopnosti, ale snažiť sa podporovať talentovaných ľudí už od útleho veku.

 

"Treba hľadať nástroje na to, ako hľadať talent u každého jednotlivca, najlepšie u detí a mládeže, aby ho mohli počas svojho života rozvíjať," zdôraznil Plavčan.

 

Minister upozornil, že aj téma športovej diplomacie našla pochopenie medzi europoslancami, lebo "všetci vidíme, že v športe sa niečo deje" a treba odstraňovať negatívne javy, ktoré sú spájané so športovými aktivitami. Podľa jeho slov by práve športová diplomacia mala napomáhať pri odstraňovaní týchto javov.

 

Plavčan pripomenul, že o opatreniach, ktoré by mali očistiť šport od negatívnych javov, sa bude hovoriť už na budúci týždeň v Bratislave, v rámci Konferencie o vzdelávaní v športe a prostredníctvom športu (18. - 19.7.).

 

Ďalšími sprievodnými akciami slovenského predsedníctva v tejto agende budú septembrová Konferencia o podpore a rozvoji talentu v Bratislave (12. - 13.9.) a Európska konferencia mládeže v Košiciach, ktorá sa uskutoční v dňoch 3. až 6. októbra.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies