Plán protipovodňových opatrení posúdi Európska komisia

NETKY.SK • 4 Február 2015, 08:22 • 2 min
Plán protipovodňových opatrení posúdi Európska komisia

BRATISLAVA - Projekt Aktívne protipovodňové opatrenia posúva ministerstvo životného prostredia na posúdenie Európskej komisii.

slovakia

left justify in out

Vyplýva to z dokumentu s názvom Informácia o predložení veľkého projektu s názvom "Aktívne protipovodňové opatrenia“ na schválenie Európskej komisii v rámci operačného programu Životné prostredie. Informačný materiál dnes prerokuje vláda.

 

V rámci tohto projektu má Slovensko získať na efektívnejší boj proti povodniam vyše 63,1 mil. eur. Z celkovej sumy má na projekt sumou takmer 9,5 milióna eur prispieť štát zo štátneho rozpočtu, zvyšných viac ako 53,6 milióna eur má poskytnúť Európska únia prostredníctvom Operačného programu Životné prostredia. Cieľom nenávratného finančného príspevku je posilnenie prostriedkov na aktívnu ochranu pred povodňami na lokálnej, regionálnej aj národnej úrovni. Získané peniaze sa majú investovať prevažne do nákupu technického vybavenia pre Hasičský a záchranný zbor, dobrovoľných hasičov a tiež pre vodohospodárov zo Slovenského vodohospodárskeho.

 

Ministri sa majú na dnešnom rokovaní zaoberať aj Národným programom boja proti obchodovaniu s ľuďmi na roky 2015 – 2018. Jedna z priorít strategického dokumentu je zvýšenie schopnosti štátnych aj neštátnych odborníkov odhaľovať obete obchodu s ľuďmi. Materiál sa skladá z akčného plánu na ďalšie roky a tiež z prehľadu aktivít, ktoré majú boj proti obchodovaniu s ľuďmi sprevádzať. Národný program počíta s desiatkami úloh, medzi nimi sú rôzne školenia a vzdelávacie aktivity. Zámerom je tiež pripraviť vzdelávací program pre sudcov, prokurátorov a vyšetrovateľov, ktorí sa špecializujú na oblasť obchodovania s ľuďmi.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies