Ministerstvo investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie pomôže zraniteľným domácnostiam s kompenzáciou nákladov za zvýšené účty za energie

NETKY.SK • 8 December 2023, 16:00 • 2 min
Ministerstvo investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie pomôže zraniteľným domácnostiam s kompenzáciou nákladov za zvýšené účty za energie

BRATISLAVA - "Pokračujeme v účinnej pomoci ľuďom. Najnovšia výzva z Integrovaného regionálneho programu, ktorý riadime, pomôže zraniteľným domácnostiam s kompenzáciou zvýšených nákladov za energie," uvádza Ministerstvo investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie (MIRRI) SR.

slovakia

left justify in out

Ministerstvo investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie (MIRRI) drží slovo a ľudí v boji s energetickou krízou nenecháva samých. Svedčí o tom aj najnovšia výzva vyhlásená z Integrovaného regionálneho programu, ktorý spravuje ministerstvo. „Pred voľbami sme sľúbili, že nedovolíme, aby ľuďom narástli ceny energií. Aj tento sľub sme dodržali,“ povedal minister investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie Richard Raši.

 

Výzva v celkovej výške 11,5 milióna eur z eurofondov je určená na pomoc zraniteľným domácnostiam, ktoré potrebujú pomoc s kompenzáciou zvýšených nákladov na energie.

Domácnosti pritom nemusia o nič žiadať, všetko za ne vyrieši Ministerstvo hospodárstva SR, ktoré je prijímateľom dotácie. V praxi to znamená, že kompenzácie budú realizované formou úhrady časti fakturovaných nákladov priamo dodávateľom energií.

 

„Pracujeme na tom, aby sa slovenskí občania nemuseli obávať prichádzajúcej zimy a následných vysokých faktúr za energie. Touto finančnou pomocou im pomôžeme uniesť zvýšené životné náklady,“ uzavrel Raši.


Viac informácií o vyhlásenej výzve nájdete TU.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Zdroj: Tlačový odbor MIRRI SR, Foto: Ministerstvo investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie SR / Facebook (archívna foto)
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies