Pivo si rado dopraje až 80 percent Sloveniek

NETKY.SK • 9 Január 2015, 16:34 • 2 min
Pivo si rado dopraje až 80 percent Sloveniek

BRATISLAVA - Pivo si rado dopraje až 80 percent Sloveniek.

slovakia

left justify in out

Vyplýva to z výsledkov prieskumu, ktorý vlani na vzorke 500 slovenských žien starších ako 18 rokov realizovalo Slovenské združenie výrobcov piva a sladu. Prieskum s názvom Vzťah slovenských žien nad 18 rokov k pivu ako nápoju uskutočňovali formou kvantitatívneho štandardizovaného opytovania.

 

Väčšina respondentiek si myslí, že má dostatok informácií o surovinách, z ktorých sa pivo vyrába a takmer 90 percent vie, že zlepšuje trávenie. Veľká časť žien priznala, že pivo si doprajú vždy, keď naň dostanú chuť, a to aj napriek tomu, že si až 72 percent myslí, že sa z neho priberá. Štyridsaťdva percent opýtaných však poprelo, že by konzumácia piva podporovala rast prsníkov. Väčšina sa tiež nestotožňuje s názorom, že pivo nepatrí na spoločenské podujatia. 

 

Slovenky zaujíma aj to, ktoré pivo sa hodí k akému jedlu a tiež aké rôzne druhy piva na svete existujú. Viac ako 53 percent obľubuje svetlé pivo, 23 percent uviedlo, že im chutí viac tmavé a miešaným nápojom z piva, tzv. radlerom, dáva prednosť viac ako 15 percent opýtaných. Zvyšné ženy si rady doprajú napríklad bezlepkové alebo nealkoholické pivo.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies