AKTUALIZÁCIA: VIDEO: Nehodu autobusu v Chorvátsku neprežilo 10 ľudí, 45 je zranených

NETKY.SK • 25 Júl 2021, 15:39 • 2 min
AKTUALIZÁCIA: VIDEO: Nehodu autobusu v Chorvátsku neprežilo 10 ľudí, 45 je zranených

ZÁHREB/CHORVÁTSKO - Desať ľudí zomrelo a najmenej 45 utrpelo zranenia, keď autobus zišiel v Chorvátsku z diaľnice a havaroval.

slovakia

left justify in out

Aktualizácia 25. júla 16:40

"Povedal, že na okamih zaspal," opísal výpoveď zadržaného zástupca prokuratúry Slavko Pranjič. Informovala o tom agentúra DPA.

 

"Sú to všetko ľudia, ktorí pracujú v Nemecku a svoju dovolenku chceli stráviť v Kosove," povedal kosovský veľvyslanec v chorvátskom hlavnom meste Záhreb Gëzim Kasapolli. Ako píše chorvátsky portál jutarnji.hr, tamojší predstavitelia sú v kontakte s rodinami zranených a obetí.

 

 

Aktualizácia 25. júla 15:50

Úrady uviedli, že po vyšetrovaní zatkli vodiča autobusu. Ten zjavne stratil kontrolu nad vozidlom, keď na krátko zaspal.

Autobus podľa úradov viezol 67 ľudí vrátane detí a dvoch vodičov, z ktorých jeden zahynul. Náčelník miestnej polície Franjo Galič uviedol, že to je jedna z najhorších nehôd, ktoré kedy videl.

 

Pôvodný text

Nehoda sa stala v nedeľu okolo 6:00 neďaleko mesta Slavonski Brod. Polícia informovala, že vozidlo malo kosovské poznávacie značky a bolo na svojej pravidelnej ceste z Nemecka do kosovskej Prištiny. Príčina nehody nie je známa.

 

img

Zranených previezli do nemocnice v Slavonskom Brode. Riaditeľ nemocnice Josip Samardzič informoval, že osem ľudí je zranených vážne.

 

img

Náčelník miestnej polície Franjo Galič uviedol, že autobus bol v čase nehody plný a bolo v ňom viac ako 60 ľudí. Zatiaľ nie je jasné, či boli na palube vozidla aj deti.

 

Prečítajte si: VIDEO: Záplavám a zosuvom pôdy sa nevyhla ani India! Zomrelo viac ako 100 ľudí

Na diaľnici, ktorá spája Záhreb s chorvátsko-srbským pohraničím, pre nehodu zastavili dopravu. Chorvátsky premiér Andrej Plenkovič vyjadril sústrasť príbuzným obetí nehody. „Dúfame, že zranení sa zotavia,“ napísal na sociálnej a mikroblogovacej sieti Twitter.

 

img

Chorvátska štátna televízia HRT informovala, že na miesto nešťastia vycestovali vládni predstavitelia.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies