Údržbu cyklotrás v Trenčíne komplikujú nelegálne skládky

NETKY.SK • 19 Marec 2021, 10:09 • 2 min
Údržbu cyklotrás v Trenčíne komplikujú nelegálne skládky

Nelegálne skládky odpadu bránia v údržbe vybudovaných úsekov Vážskej cyklomagistrály.

slovakia

left justify in out

 Podľa vedúceho odboru dopravy Úradu Trenčianskeho samosprávneho kraja  Radovana Hladkého nelegálne skládky aktuálne odstraňujú pracovníci Správy ciest TSK tak, aby neprekážali predovšetkým pri kosení zelene.

Najnovším úsekom Vážskej cyklomagistrály je trasa medzi Trenčínom a Novým Mestom nad Váhom, ktorú odovzdali do užívania koncom minulého roka. „Na 20 kilometrov dlhom úseku je deväť menších i väčších skládok odpadu, ktoré postupne likvidujeme. Doteraz sme odviezli 20 ton odpadu a počítame s tým, že ešte minimálne 100 ton odvezieme," skonštatoval Marián Školík z trenčianskeho strediska Správy ciest TSK.

Trenčianska krajská samospráva priebežne upozorňovala na problém obce, v ktorých katastroch sa nelegálne skládky nachádzajú. „Aktuálne finančné možnosti samospráv im nedovoľujú, aby zlikvidovali takýto nadrozmerný odpad. Správcom vybudovaných úsekov župných cyklotrás je Správa ciest TSK, a tá odstraňuje čierne skládky, aby v budúcnosti neprekážali pri riadnej údržbe," uviedol Hladký.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Miloš Cíbik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies