Piqueho chyba spôsobila porážku Barcelony v Leganes, Sevilla zdolala Real

NETKY.SK • 27 September 2018, 09:43 • 2 min
Piqueho chyba spôsobila porážku Barcelony v Leganes, Sevilla zdolala Real

MADRID - Futbalisti Barcelony tvrdo prehrali v 6. kole španielskej La Ligy na pôde Leganes 1:2. Napriek zakopnutiu si však udržali vedenie v tabuľke o skóre pred Realom Madrid.

slovakia

left justify in out

 "Biely balet" totiž podľahol na ihrisku FC Sevilla 0:3. Majstrovská Barcelona v Leganes od 12. minúty viedla gólom Philippa Coutinha, ale domáci  na začiatku druhého polčasu v priebehu necelých dvoch minút otočili skóre vďaka presným zásahom Nabila El Zhara a Oscara. Víťazný gól padol po veľkej chybe stopéra Gerarda Piqueho. V tábore Leganes, ktorý bol po piatich kolách na dne tabuľky, zavládla po zisku skalpu Barcelony veľká eufória.

Tréner Mauricio Pellegrino sa však snažil tlmiť prílišný optimizmus. "Musíme zostať nohami pevne na zemi. Zdolali sme úradujúceho majstra, no sú to iba tri body. Sezóna je ešte dlhá. Potvrdilo sa, že v La Lige je možné všetko. Nie vždy vyhrá papierovo silnejší tím. Niekedy môže uspieť aj outsider, ktorý v priebehu 90 minút lepšie zvládne kľúčové momenty. Verím, že triumf nad Barcelonou nám zdvihne sebavedomie. K futbalu patria aj také chyby, akej sa dopustil Pique. Gerard je dlhé roky chrbtová kosť Barcelony, dokázal neuveriteľné veci, je mentálne silný. Som presvedčený o tom, že tento kiks ním neotrasie," konštatoval argentínsky kouč pre denník Marca.

Pre Barcelonu to bola druhá strata bodov v priebehu troch dní, v nedeľu v katalánskom derby iba remizovala s Gironou 2:2. "V defenzíve sme spravili množstvo chýb a uľahčili sme Leganes cestu za víťazstvom. Je nemysliteľné, aby sme v priebehu 69 sekúnd dvakrát inkasovali. Naša obrana musí byť oveľa pevnejšia. Netreba zvaľovať všetku vinu na Piqueho. Vyhrávame i prehrávame ako tím," zdôraznil stredopoliar Sergio Busquets.

Real mal šancu dosrať sa na čelo tabuľky, no nevyužil ju, keď v prvom polčase dostal od Sevilly tri góly. Dvakrát sa strelecky presadil Portugalčan Andre Silva a v tomto ročníku skóroval už šesťkrát, tretí gól pridal Wissam Ben Yedder. V druhom dejstve mohol znížiť Luka Modrič, no gól chorvátskeho tvorcu hry neplatil pre ofsajd. Sevilla v uplynulých troch súťažných zápasoch nasúkala súperom 14 gólov. "Domáci boli lepší a zvíťazili zaslúžene. Zaspali sme začiatok zápasu a pykali sme za to, že sme dostali dva zlepené góly," uviedol tréner Realu Julian Lopetegui. "Premrhali sme prvý polčas a v druhom dejstve bolo už nemožné niečo urobiť s výsledkom," potvrdil Brazílčan Casemiro.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
rybar
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies