Piloti Lufthansy dnes štrajkujú na dlhých tratiach spoločnosti

NETKY.SK • 21 Marec 2015, 17:15 • 2 min
Piloti Lufthansy dnes štrajkujú na dlhých tratiach spoločnosti

FRANKFURT NAD MOHANOM - Piloti Lufthansy pokračujú od dnešnej polnoci v štrajku. DPA informuje, že ich štrajk vstúpil do štvrtého dňa.

slovakia

left justify in out

Štrajk sa dnes prejavuje na diaľkových medzikontinentálnych linkách a v preprave nákladu. Spoločnosť musela zrušiť takmer polovicu letov v osobnej a 60 % plánovaných letov v nákladnej doprave. Protest pilotov sa dotkne okolo 20.000 cestujúcich. Lety na krátkych a stredne dlhých tratiach sa uskutočňujú podľa letového poriadku.

 

Ďalšie 24-hodinové štrajky sa môžu vyhlasovať tak ako doteraz zo dňa na deň. Uviedla to expertka na mzdové záležitosti odborového zväzu pilotov Vereinigung Cockpit Ilona Ritterová. Vedenie Lufthansy znovu vyzvala, aby vážne pristúpilo k rokovaniam o celkovom riešení požiadaviek pilotov.

 

Najväčší spor medzi leteckou spoločnosťou a pilotmi predstavuje prechodná starostlivosť o 5400 pilotov, ktorí majú byť platení podľa kolektívnej zmluvy, až do získania nároku na dôchodok.

V piatok (20.3.) podľa vedenia Lufthansy sa na krátkych a stredne dlhých tratiach spoločnosti neuskutočnilo 790 letov. Štrajk sa dotkol 94.000 cestujúcich.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies