Piešťanské Čajky zabojujú na finálovom turnaji Stredoeurópskej ženskej ligy

NETKY.SK • 9 Marec 2017, 17:09 • 2 min
Piešťanské Čajky zabojujú na finálovom turnaji Stredoeurópskej ženskej ligy

PIEŠŤANY - Piešťanské Čajky čaká už počas nasledujúceho víkendu 11.-12. marca ďalší z vrcholov sezóny. Basketbalistky z kúpeľného mesta sa predstavia na finálovom turnaji Stredoeurópskej ženskej ligy (CEWL), ktorého dejiskom bude Brno.

slovakia

left justify in out

Na turnaji sa okrem slovenského zástupcu predstavia tímy KP Brno, Flying Foxes Viedeň a SBŠ Ostrava. Práve s Ostravou sa Čaj ky pobijú o postup do finále. Pôvodne však mali hrať s nemeckým tímom Eisvogel Freiburg. Ten však kvôli problémom s presunutím zápasu v domácej súťaži odriekol účasť na Final Four a nahradil ho práve celok z Ostravy.

 

Čajky po odohratí nadstavbovej časti v extralige všetko sústreďujú práve na Final Four CEWL, kde by sa rady pobili o celkové víťazstvo. Nečaká ich však nič jednoduché. Tréner Čajok Martin Pospíšil je stotožnený, že jeho tím patrí k favoritom na víťazstvo, zároveň si je však vedomý aj sily ďalších účastníkov.

 

"Sme radi, že sme zvládli svoju povinnosť a postúpili do Final Four. V Brne nás čakajú tímy, ktoré disponujú zaujímavou kvalitou a je pre nás veľkou výzvou konfrontovať sa s nimi. Na turnaji sa maximálne sústredíme na prvý zápas, ktorý je našim cieľom zvládnuť. Za favorita celého turnaja považujeme domáce KP Brno, ale my tiež máme svoju kvalitu a tú chceme ukázať. Určite nedarujeme nikomu nič zadarmo a uvidíme načo to bude stačiť," povedal Pospíšil pre klubový web.

 

Medzi hráčkami už nastala zdravá nervozita, no všetky Čajky sa už na Final Four tešia a sú odhodlané pobiť sa víťazstvo. "Final Four CEWL je jedným z vrcholov našej sezóny a takou generálkou pred play-off v slovenskej extralige. Bude veľmi náročné uspieť, všetci účastníci majú kvalitné tímy, no do Brna ideme s jasným cieľom. Spravíme všetko preto, aby sa nám podarilo získať druhú trofej v tejto sezóne," povedala kapitánka Čajok Sabína Oroszová.

 

Final Four CEWL sa uskutoční v Městskej hale míčových sportú na Vodovej ulici v Brne – Královo poli.

 

program finálového turnaja:

sobota 11.3.2017

15.00 Piešťanské Čajky - SBŠ Ostrava

17.30 Flying Foxes Viedeň - KP Brno

nedeľa 12.3.2017

14.00 zápas o tretie miesto

16.30 finále

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies