Pierce Brosnan si zahrá v adaptácii Hemingwayovho románu

NETKY.SK • 9 Február 2016, 12:51 • 2 min
Pierce Brosnan si zahrá v adaptácii Hemingwayovho románu

BRATISLAVA - Írsko-americký herec Pierce Brosnan sa predstaví v pripravovanej filmovej adaptácii románu Cez rieku a do tieňa stromov (1950) Ernesta Hemingwaya.

slovakia

left justify in out

Informoval o tom magazín The Hollywood Reporter. Režisérom snímky bude novozélandský filmár Martin Campbell, ktorý so 62-ročným rodákom z írskeho mesta Drogheda pracoval na bondovke Zlaté oko (1995). Producentsky sa na snímke budú podieľať Robert MacLean, John Smallcombe, Kirstin Roegner a Claudia Bluemhuber, zatiaľ čo William J. Immerman bude výkonný producent. O scenár sa postarali víťaz televíznej ceny BAFTA Peter Flannery a Michael Radford. Nakrúcanie by podľa plánov malo začať v októbri v Taliansku.


Príbeh sleduje amerického dôstojníka, ktorý po druhej svetovej vojne slúžil v Taliansku a správam o svojej smrteľnej chorobe čelil so stoickou ľahostajnosťou. Rozhodnutý stráviť pokojný víkend sa vyberie na lovenie kačíc a na návštevu starých obľúbených miest v Benátkach. Ako sa jeho plány postupne odhaľujú, náhodné stretnutie s mladou grófkou v ňom vyvolá nádej na dlhší život. Cez rieku a do tieňa stromov je Hemingwayovým posledným dokončeným románom, ktorý sa dostal na trh ešte za jeho života. Autor sa inšpiroval priateľom, plukovníkom Buckom Lanhamom a dcérou talianskej šľachtičnej Adriany Ivancich, do ktorej sa zamiloval.


Pierce Brosnan je známy najmä ako predstaviteľ najznámejšieho filmového špióna Jamesa Bonda. V úlohe agenta 007 sa okrem spomínaného filmu Zlaté oko predstavil v snímkach Zajtrajšok nikdy nezomiera (1997), Jeden svet nestačí (1999) a Dnes neumieraj (2002). Okrem toho sa objavil aj vo filmoch ako Mars útočí (1996), Dve tváre lásky (1996), Aféra Thomasa Crowna (1999), Evelyn (2002), Zákon príťažlivosti (2004), Matador (2005), Mamma Mia! (2008), Nezabudni na mňa (2010), Muž v tieni (2010), Svadba medzi citrónmi (2012), Na konci sveta (2013) či Dlhá cesta dole (2014). V roku 2004 stal občanom USA.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies