Petra Vlhová v druhom kole obrovského slalomu zabojovala a skončila na 3. mieste

NETKY.SK • 17 Október 2020, 14:33 • 2 min
Petra Vlhová v druhom kole obrovského slalomu zabojovala a skončila na 3. mieste

SOLDENE - Slovenská reprezentantka v zjazdovom lyžovaní Petra Vlhová začala výborne sezónu Svetového pohára 2020/2021.

slovakia

left justify in out

Slovenská lyžiarska hviezda v sobotňajšom obrovskom slalome v rakúskom Söldene obsadila vynikajúce 3. miesto a siedmykrát v kariére sa v SP dostala v tejto disciplíne na pódium.

 

Prvé kolo jej veľmi nevyšlo

Úradujúcej majsterke sveta v obrovskom slalome nevyšlo prvé kolo na ľadovci Rettenbach a so stratou 2,02 sekundy za líderkou Martou Bassinovou z Talianska jej patrila až 10. priečka.

 

 

"Neviem, kde bol problém. Na strmine som nešla tak, ako to dokážem. Musím si to rozobrať. Stále mám tie najvyššie ciele a v druhom kole chcem dať do toho všetko," povedala Vlhová pre RTVS po prvej súťažnej jazde v novej sezóne. V kariére si Vlhová pripísala už 35. pódium v SP.

 

img

 

V druhom kole sa dotiahla na pódium
Druhé kolo zajazdila Slovenka omnoho lepšie a dosiahla v ňom najlepší čas spomedzi všetkých tridsiatich účastníčok, čo jej stačilo na posun nahor o sedem pozícií.

 

 

Prvú priečku si napokon udržala Bassinová a druhá bola jej krajanka a obhajkyňa veľkého krištáľového glóbusu pre celkovú víťazku SP Federica Brignoneová.

 

V celkovom účtovaní Brignoneová zaostala za Bassinovou o 14 stotín sekundy, Vlhová v konečnom poradí stratila na víťazku 1,13 sekundy.

 

img

 

Bassinová si vyjazdila ešte len druhé prvenstvo v pretekoch SP, v minulosti triumfovala tiež v obrovskom slalome v americkom Killingtone v závere novembra 2019.

Doterajším maximom Petry Vlhovej v obrovskom slalome v Söldene bola 8. pozícia z októbra 2016. V kalendárnom roku 2020 sa 25-ročná Liptáčka prebojovala šiestykrát. Vlhová v ročníku 2020/2021 obhajuje malé krištáľové glóbusy za minulosezónne prvenstvá v hodnotení slalomu a paralelných disciplín.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Zakova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies