Poznáme meno víťazky prestížnej súťaže Fotomodelka Európy 2020. Tento rok zahviezdili Slovenky!

NETKY.SK • 5 November 2020, 14:13 • 2 min
Poznáme meno víťazky prestížnej súťaže Fotomodelka Európy 2020. Tento rok zahviezdili Slovenky!

BRATISLAVA – Prvé miesto v prestížnej medzinárodnej súťaži Fotomodelka Európy 2020 vyhrala Slovenka Nicol Šutovská.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Tohtoročný 9. ročník súťaže Fotomodelka Európy 2020 vyhrala Slovenka Nicol Šutovská, na druhom mieste sa umiestnila Dora Tillakhodja zo susedného Rakúska a tretie miesto obsadila Nikola Hašová z Českej republiky.

 

U verejnosti zvíťazila Slovenka

Do súťaže sa pritom mohli zapojiť aj fanúšikovia krásnych dievčat a prostredníctvom SMS hlasovania podporiť svoju favoritku. Slovenky v tohtoročnej súťaži skutočne zahviezdili, pretože najväčšiu podporu verejnosti získala Diana Keszegová, ktorá získala cenu sympatie verejnosti.

 

img

 

Výherkyne získali luxusný pobyt na Srí Lanke v Anilana rezort od hotela Prezident v Karlových Varoch a hotela Hviezda Dudince, ako aj možnosť zapožičania si vozidla od spoločnosti Autoextra.

 

Tvrdá drina a disciplína

Dievčatá, ktoré sa do súťaže zapojili to nemali vôbec jednoduché. Početná porota krásky hodnotila z viacerých aspektov. 


V tohtoročnom špeciálnom prevažne distštančnom finále 9. ročníka medzinárodnej súťaže Fomodelka Európy 2020 bola každá súťažiaca hodnotená:
1. Podľa jej osobnej prezentácie naživo v osobnom kontakte, ktorý súťažiaca absolvovala počas súťaže.
2. Podľa jej osobnej prezentácie na fotografiách, ktoré súťažiaca nafotila s využitím štedrej bezplatnej ponuky príležitostí na povinných spoločných, ale aj dobrovoľných individuálnych foteniach súťaže, či dokonca na svojich súkromných foteniach.

 

img

 

Zároveň museli podstúpiť fotenie v rôznych šatách, v plavkách z kolekcie Lisca či šperky od značky Thereska. Prevažná časť fotenia sa uskutočnila v hoteli Prezident v Karlových Varoch. Porota tiež hodnotila zručnosti súťažiacich krások pred objektívom, ktoré patria medzi jedny z najdôležitejších parametrov tejto súťaže.

 

 

Porota bola skutočne rozmanitá

Odborná porota bola zložená zo znalcov v oblasti módnej, reklamnej, umeleckej, vedeckej a mediálnej branže, ktorí profesionálne pôsobia ako odborníci v oblasti psychológie, akademickej obce, manažmentu vrcholových súťaží krásy v Čechách a na Slovensku, dizajnu a reklamy v oblasti fotografie, návrhárstva, vizáže, komerčnej fotografie, pedagogickej činnosti v oblasti fotografie, postprodukcie a umeleckého dizajnu, pohybovej kultúry, produkcie a promotérstva v oblasti fotografie.

 

Hodnotilo sa podľa nasledovných kritérií:
1. Vzhľad modelky – ženský pôvab a prirodzená krása
2. Zručnosti modelky – výrazové prostriedky v pózovaní
3. Aktivita modelky – počet fotení, počet fotografií, rozmanitosť fotografií
4. Disciplína modelky – osobnostné predpoklady pre zmluvnú spoluprácu v oblasti modelingu s návrhármi, fotografmi, vizážistkami, dizajnérmi, promotérmi  a      organizátormi podujatí.
5. Divácka sympatia – priaznivý ohlas širokej verejnosti
6. Starostlivosť o seba – zovňajšok, zdravie, životospráva, kondícia
 

Súťažiace boli hodnotené na základe viacerých kritérií akými je samozrejme vzhľad modelky, ženský pôvabprirodzená krása. Porota tiež veľmi starostlivo posúdila zručnosti modelky, aktivitu jednotlivých súťažiacich, disciplínu, ktorá veľa napovedá o osobnostných predpokladoch pre zmluvnú spoluprácu v oblasti modelingu.

 

img

 

Porotcovia zároveň zohľadnili aj divácku sympatiu, či a ako sa dievčatá o seba starajú, ako pristupujú k svojmu zovňajšku, zdraviu, životospráve či cvičeniu.

 

Medzi členmi poroty boli aj zvučné mená. Predsedal jej Jozef Oklamčák. Postu čestného predsedu poroty sa ujal profesor Štefan Luby, bývalý predseda SAV, ktorý aktuálne pôsobí ako na poste podpredsedu Európskej akadémie vied

 

Za profesionálne vizážistky bola okrem iných porotcov Miroslava Breznoscakova Kulisekova, ako aj predseda predstavenstva Cewe Pavol Schreiber. Spoluorganizátorom súťaže bol aj vlasový portál pre modelky Longhairprestige. Súťaž zároveň podporila firma Aluko.

 

img

 

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Zakova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies