Pescante kritizuje Američanov za homosexuálov vo výprave

NETKY.SK • 16 Január 2014, 11:09 • 2 min
Pescante kritizuje Američanov za homosexuálov vo výprave

RÍM - Taliansky člen Medzinárodného olympijského výboru (MOV) Mario Pescante nesúhlasí s americkou formou protestu proti ruskému zákonu zakazujúcemu propagáciu homosexuality.

slovakia

left justify in out

Američania zaradili do misie pre februárové zimné olympijské hry v Soči tenisovú legendu Billie Jean Kingovú a striebornú medailistku z hokejového turnaja vo Vancouveri Caitlin Cahowovú, ktoré sa hlásia k menšinovej sexuálnej orientácii. K homosexualite sa priznal aj ďalší člen delegácie USA - bývalý krasokorčuliar a olympijský víťaz z Calgary 1988 Brian Boitano.

"Považujem za absurdné, keď krajina ako USA pošle do Ruska štyri lesbičky len preto, aby demonštrovala, že ona rešpektuje práva homosexuálov. Olympijské hry by nemali byť príležitosťou a scénou pre otváranie otázky o ľudských právach a hodnotách, ktoré šport každodenne uznáva," povedal Pescante na stredajšom zasadnutí Talianskeho olympijského výboru a neskôr k svojmu výroku dodal, že chcel upozorniť na nežiaduce zaťahovanie politiky do olympijského hnutia. 

Členov delegácie menoval v decembri prezident USA Barack Obama. Chladný vzťah medzi Washingtonom a Moskvou vyvolaný kauzou okolo Edwarda Snowdena odzrkadľuje aj štátnické zastúpenie. Výpravu nebude sprevádzať žiaden člen súčasnej vlády, čo ostro kontrastuje s účasťou viceprezidenta Joea Bidena a jeho manželky Jill vo Vancouveri 2010 a prvej dámy Michelle Obamovej na otvorení olympijských hier 2012 v Londýne. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies