Pendleri pozor! Na hraniciach bude platiť prísnejší režim, bez negatívneho výsledku testu sa nikam nedostanete

NETKY.SK • 28 November 2020, 09:26 • 2 min
Pendleri pozor! Na hraniciach bude platiť prísnejší režim, bez negatívneho výsledku testu sa nikam nedostanete

BRATISLAVA - Všetci, ktorí budú prechádzať cez hranice, budú od pondelka 7. decembra potrebovať negatívny výsledok testu na koronavírus.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Na tlačovej besede o tom informoval minister zdravotníctva Marek Krajčí (OĽaNO). Výsledkom testu sa tak budú musieť preukázať aj osoby, na ktoré sa doteraz vzťahovali výnimky, napríklad pendleri či študenti. Nebude však pre nich povinný negatívny výsledok RT-PCR testu, stačiť im bude aj antigénový test, ktorý nebude starší viac ako dva týždne.

 

Dôvodom je podľa ministra to, že situácia v susedných krajinách je horšia ako na Slovensku. Výnimky z tohto pravidla budú mať tranzity.

 

Mohlo by vás zaujímať: Už čoskoro sa zmení režim na hraniciach, cestovanie na Slovensko bude o niečo jednoduchšie

 

Krajčí to zdôvodnil tým, že aj keď sa situácia v okolitých krajinách zlepšuje, pretože väčšina krajín má lockdowny, situácia na Slovensku je naďalej vážna a počet infikovaných narastá. Zároveň zdôraznil, že epidemiologická situácia sa v krajine bude pravdepodobne v najbližších týždňoch zhoršovať. 

 

img

 

Pandémiu sa darí zvládať v Česku i Poľsku. Najviac postihnutou krajinou je susedné Rakúsko. Prijaté opatrenia v Rakúsku však podľa šéfa rezortu zdravotníctva majú svoj efekt a situácia sa tam tiež zlepšuje.

 

V rámci okolitých krajín je podľa neho najlepšia situácia na Slovensku. Vyhláška k hraniciam by mala byť vypracovaná hlavným hygienikom SR Jánom Mikasom budúci týždeň.

 

Prečítajte si tiež: Pandémiu sa nedarí dostať pod kontrolu a stále hrozí lockdown. Krajčí tiež zatrhol jednu dôležitú vec!



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Zakova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies