Ako je to s vilou Richarda Rašiho v Chorvátsku? Pravdepodobne budú padať trestné oznámenia

NETKY.SK • 26 Január 2021, 13:59 • 2 min
Ako je to s vilou Richarda Rašiho v Chorvátsku? Pravdepodobne budú padať trestné oznámenia

BRATISLAVA – Minister obrany SR Jaroslav Naď pravdepodobne otvoril “pandorinu skrinku“. Vila, ktorú má vlastniť bývalý minister vicepremiér pre informatizáciu a súčasný podpredseda novej strany Hlas-SD Richard Raši je oficiálne napísaná na jeho kamaráta zo stredného Slovenska.

slovakia

left justify in out

„Ja vám poviem čo je papalášizmus pán Raši, papalášizmus je mať vilu v Chorvátsku, na ktorú ste si nemohli zarobiť,” zareagoval šéf rezortu obrany Jaroslav Naď v diskusnej relácii Na Telo na obvinenia poslanca Richarda Rašiho, ktorý súčasnú vládu obviňoval z papalášizmu.

 

Minister tiež doplnil, že sídlo pri Jadranskom mori má vlastniť Rašiho kamarát zo stredného Slovenska. „Je prepísaná na vášho nominanta z Banskej Bystrice, to vieme,” priblížil minister.

 

Vila je napísaná na Juraja Frajta

Po týchto informáciách sa na vlastnícke pomery vily v mestečku Rogoznica na Dalmácii pozrela známa stránka "Utajený Svedok", ktorá v príspevku na sociálnej sieti Facebook špecifikovala vyjadrenia ministra obrany.

 

img

 

Na základe katastrálnej mapy spomínanú vilu vlastní Juraj Frajt, ktorý je podľa stránky spájaný s viacerými kauzami.

 

„Vila je oficiálne písaná na Juraja Frajta, ktorý je spojený s viacerými kauzami. Za jeho najznámejšiu kauzu možno považovať dodanie nehorázne predražených CT prístrojov nemocniciam. Celkové predraženie činí zhruba dva milióny štyri­stotisíc eur! Za takú sumu sa veru dá postaviť pekná vilôčka aj na exkluzívnom mieste rovno pri pláži… A teraz hádajte, kto bol ministrom zdravotníctva, keď nemocnice CT prístroje od Frajta nakupovali. No predsa Richard Raši!,“ píše v statuse stránka “Utajený Svedok“, ktorý si vydieľal aj samotný minister. 

 

 

Spomínaná vila sa nachádza v komplexe, kde sa nachádzajú aj dve ďalšie podobné luxusné sídla. Ďalšia z nich je tiež napísaná na Juraja Frajtatretia patrí známemu oligarchovi Jozefovi Brhelovi.

 

Raši označil vyjadrenia ministra za klamstvá

Po medializácií týchto informácií prišla reakcia aj zo strany Richarda Rašiho, ktorý sa ostro ohradil voči tvrdeniam ministra obrany. Tvrdí, že sú to klamstvá a žiadnu vilu v Chorvátsku nevlastní.  

 

"Ostro sa ohradzujem voči klamstvám ministra obrany Jaroslava Naďa a premiéra Igora Matoviča, ktoré odzneli v nedeľnej relácií TV Markíza Na telo a na sociálnych sieťach, že vlastním nehnuteľnosť v Chorvátsku. Nikdy som v tejto krajine žiadnu nehnuteľnosť nevlastnil, nevlastním a ani nad tým neuvažujem. V nehnuteľnosti, ktorej fotografia bola zverejnená na sociálnych sieťach Igora Matoviča a Jaroslava Naďa, som nikdy ubytovaný nebol," poskytla Rišiho stanovisko hovorkyňa strany Hlas-SD Patrícia Medveď Macíková.

 

img

 

"Keď som v minulosti v Chorvátsku dovolenkoval, vždy som bol ubytovaný v hoteloch, alebo v oficiálnych apartmánových domoch určených na prenájom, za ktoré som tak, ako každý turista, musel riadne zaplatiť cenu obvyklú v danom mieste a v danom čase. Keďže pán minister obrany a premiér klamali v priamom prenose s jediným cieľom, poškodiť v očiach verejnosti mne osobne a strane Hlas – sociálna demokracia, ktorej som podpredsedom, tieto klamstvá bude riešiť v trestnoprávnom a aj v občianskoprávnom konaní," odkázal Raši.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Zakova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies