Pellegrini apeloval na vládu, že ekonomické opatrenie stačiť nebude

NETKY.SK • 9 Júl 2020, 19:1 • 2 min
Pellegrini apeloval na vládu, že ekonomické opatrenie stačiť nebude

BRATISLAVA - Návrh zákona na pomoc podnikateľom, tzv. podnikateľské kilečko, ktoré vo štvrtok schválila Národná rada (NR) SR, obsahuje len kozmetické opatrenia. Podľa expremiéra Pelelgriniho to však stačiť nebude.

slovakia

left justify in out

Ani osem "kilečiek" tak nebude stačiť, aby Slovensko dokázalo čeliť prichádzajúcej ekonomickej kríze. Na dnešnej tlačovej konferencii to uviedol podpredseda parlamentu Peter Pellegrini.

 

Hospodárska kríza

Avizované "kilečko dva", ktoré má prísť na jeseň, podľa neho nebude stačiť. "Ani osem kilečiek z vašej dielne nás neuchráni pred blížiacou sa ťažkou ekonomickou a hospodárskou krízou, ktorá je už predo dvermi," apeloval na ministra hospodárstva Richarda Sulíka (SaS).

 

img

 

Schválené opatrenia podľa neho liečia ťažkú zlomeninu leukoplastom. "Neuškodia, ale naša ekonomika si vyžaduje zásadnejšie ekonomické opatrenia," zdôraznil.

 

Návrh parlament nepodporil 

Koalícia sa podľa Pellegriniho vysmiala ľuďom priamo do očí štvrtkovým hlasovaním v parlamente. Kritizoval, že nepodporili návrh poslancov okolo Pellegriniho, ktorí navrhovali, aby NR SR začala rokovať s bankami o znížení poplatkov.

 

img

 

Vyzval ministra financií Eduarda Hegera (OĽaNO), aby obnovil rokovanie so Slovenskou bankovou asociáciou (SBA) a vyrokoval klauzulu, ktorá bude nútiť banky, aby urobili niečo pre svojich klientov.

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief

Netky
JAR JE TU O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona