VIDEO: Genesis odohrali posledný koncert. Phil Collins bol dojatý!

NETKY.SK • 29 Marec 2022, 12:31 • 2 min
VIDEO: Genesis odohrali posledný koncert. Phil Collins bol dojatý!

BRATISLAVA - Posledná šou legendárnej kapely sa konala v sobotu v londýnskej O2 aréne v rámci turné The Last Domino?. V publiku sedel aj niekdajší spevák skupiny Peter Gabriel.

slovakia

left justify in out

Formácia predstavila celkovo 23 skladieb, vrátane hitov ako I Can’t Dance, Mama, Turn It On Again, No Son Of Mine alebo Invisible Touch.

 

 

Niektorých prekvapilo, že medzi nimi nebola ani jedna pieseň zo sólovej tvorby 71-ročného speváka a bubeníka Phila Collinsa, ktorý počas koncertu sedel na stoličke. 

 

 

Muzikant má už dlhší čas podlomené zdravie, ktoré mu nedovolí venovať sa svojej vášni – hre na bicích. Má tiež problémy s chôdzou, používa vychádzkovú palicu aj invalidný vozík. Po koncerte sa v zákulisí odfotil s Gabrielom a koncertným manažérom Richardom McPhailom.

 

 

Počas vystúpenia ukázal, že ho neopustil zmysel pre humor.

 

„Toto je posledná zastávka na turné kapely. Je to tiež posledná šou Genesis. Po dnešku si všetci budeme musieť nájsť poriadnu prácu,“ uviedol vtipne dojatý muzikant. 

 

 

Na pódiu s ním boli aj Mike Rutherford, Tony Banks či jeho syn Nic Collins, ktorý hrá na bicie

 

Genesis vznikli v roku 1967 a v kariére mali niekoľko prestávok. Vydali 15 albumov. Posledný s názvom ...Calling All Stations... uviedli na trh v septembri 1997. Podarilo sa im získať jednu cenu Grammy. V roku 2010 ich uviedli do Rock'n'rollovej siene slávy.  

 

Prečítajte si tiež: Obľúbené slovenské rádio zmení názov aj playlist!

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Lukas Dedik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies