NAŽIVO: Pozrite si nonstop čítanie Biblie pred americkým Kapitolom + VIDEO

NETKY.SK • 20 Apríl 2024, 22:30 • 2 min
NAŽIVO: Pozrite si nonstop čítanie Biblie pred americkým Kapitolom  + VIDEO

35. ročník amerického maratónu čítania Biblie pred Kapitolom, v rámci ktorého dobrovoľníci čítajú každé slovo Biblie od začiatku až do konca, sa začalo v sobotu popoludní a potrvá do stredy rána.

slovakia

left justify in out

Ide o projekt organizácie Seedline International so sídlom v Indiane, v rámci maratónu sa dobrovoľníci striedajú v 15-minútových úsekoch a čítajú Bibliu od začiatku až do konca.

Tí, ktorí chcú čítať úryvky z Biblie v niektorom z rečníckych blokov, sa môžu vopred prihlásiť. Úryvky sa prideľujú podľa poradia príchodu. Podujatie sa začalo o 14.00 hod. v sobotu a očakáva sa, že potrvá do stredy 10:00 hod.

Organizácia Seedline International predpokladala, že 98 % rečníckych miest bude zaplnených pred začiatkom podujatia. Možnosť zúčastniť sa budú mať aj „dobrovoľníci, ktorí idú okolo a chcú čítať“.

Od dobrovoľných čitateľov sa okrem toho, že sú „znovuzrodenými kresťanmi“, očakáva, že si „zabezpečia vlastnú dopravu“ a prídu 5 minút pred [ich] plánovaným časom čítania. Tí, ktorí chcú sledovať udalosť, ale nemôžu sa zúčastniť osobne, si ju môžu pozrieť na kanáli YouTube spoločnosti Seedline International v tomto videu:


„S čítaním Biblie v Kapitole našej krajiny je to Je to celoživotná skúsenosť,“ povedal zakladateľ a riaditeľ Seedline International Keith Davidson v rozhovore pre The Christian Post. "Obvykle sme otočení smerom na západ, čo je vlastne čítanie do celej krajiny. A myslíme si, že je dôležité, aby sa Amerika vrátila späť k túžbam našich otcov zakladateľov a niektorým veciam, ktoré pomohli dať náš národ dohromady, čo sú princípy zo slova Božieho."

Davidson povedal, že cieľom podujatia je "priviesť [americkú] pozornosť k Biblii" a ukázať "aká dôležitá je pre založenie našej krajiny" a "pre rodinu". Dúfa, že Maratón čítania Biblie pomôže „vrátiť nás k čítaniu jednej z najdôležitejších kníh, aké kedy boli napísané“.

Davidson pre Chritian Post povedal, že ešte nedostal žiadnu správu o tom, ktorí členovia Kongresu USA, ak vôbec nejakí, sa zúčastnia na podujatí, ako tomu bolo v minulosti. Povedal, že sa zúčastnia významní náboženskí lídri. Patria medzi nich Michael Hall z Ľudovej cirkvi vo Washingtone, D.C., George Roller z organizácie Hope to the Hill, Carl Herbster zo služby Advance USA a Peggy Nienaber z neziskovej organizácie Faith & Liberty.

Zatiaľ čo „mnoho ľudí sa zastaví, počúva a ide ďalej“, uviedol, že nikdy sme nemali obrovský dav ľudí, ktorí sa len zhromaždili“, pretože „väčšinou sú to len ľudia, ktorí prechádzajú okolo, strávia niekoľko minút a potom sa presunú."

Zatiaľ čo pandémia COVID-19 na niekoľko rokov zabránila tomu, aby sa maratón čítania uskutočnil na pôde Kapitolu USA, rok 2024 je druhým rokom po sebe od vypuknutia pandémie, kedy tam organizácia Seedline International mohla usporiadať svoje každoročné podujatie.

Toto je reportáž z minulého ročníka maratónu:

Davidson povedal, že bolo "dosť ťažké" získať povolenie na usporiadanie podujatia v tomto roku. Uviedol, že povolenie dostal v utorok, štyri dni pred plánovaným začiatkom podujatia.

Seedline International sa pripravila na možnosť nepriaznivého počasia prípravou laminovanej Biblie, z ktorej sa dá čítať, ak prší. Poznamenal, že ak bude pršať, tak sa rečníci presunú do „výklenku“ blízko západnej strany Kapitolu. Davidson sľúbil, že „čítanie Biblie musí pokračovať“ bez ohľadu na počasie.   



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Rastislav Čižmár
Zdroj: The Christian Post, Seedline International, Faith & Liberty. Foto: Momentka z čítania pred Kapitolom (Tim Sloan/AFP/Getty Images)
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies