Misska Kralevich je v tom až po uši! Čaká ju súdne pojednávanie za usmrtenie školáčky a jej vilu vyhlásili za čiernu stavbu

NETKY.SK • 18 Júl 2021, 13:00 • 2 min
Misska Kralevich je v tom až po uši! Čaká ju súdne pojednávanie za usmrtenie školáčky a jej vilu vyhlásili za čiernu stavbu

Na jeseň minulého roku to bol pre Danielu Kralevich deň ako každý iný, až kým sa nestala strašná vec. Len osemnásťročná vietnamská študentka Linh prechádzala cez priechod pre chodcov na Tomášikovej ulici v Bratislave, keď sa na ňu zrazu vyrútil Range Rover, ktorý riadila práve Daniela Kralevich.

slovakia

left justify in out

Misska na svojom profile na sociálnej sieti opísala nehodu štýlom, akoby jej už nevedela zabrániť. Mladá študentka mala podľa nej v ušiach slúchadlá a nepozrela sa, či práve nejde auto.  

 

"Hľadám svedka ohľadom mojej dopravnej nehody, ktorý uviedol, že videl poškodenú so slúchadlami v ušiach, sklonenou hlavou, ako z ničoho nič zmenila smer a vstúpila na vozovku," pokúšala sa potvrdiť svoju verziu nehody. Obeť autonehody sa snažili záchranári ešte na mieste oživovať, žiaľ, bezvýsledne.

 

img

 

Kralevich bola už dlhšiu dobu obžalovaná vo veci usmrtenia mladej študentky, avšak prípad sa natiahol z dôvodu pandemickej situácie s koronavírusom. Teraz je však už obvinená z prečinu usmrtenia a prišla aj o vodičský preukaz.

 

"Prokurátor Okresnej prokuratúry Bratislava II podal obžalobu na Okresný súd Bratislava II vo veci dopravnej nehody obvinenej podnikateľky Daniely K. pre prečin usmrtenia," informoval hovorca Krajskej prokuratúry Bratislava, Matej Izakovič. 

 

"Takýto postup prokuratúry som aj očakával a tým, že bola podaná obžaloba, súd môže túto vec ukončiť aj vydaním trestného rozkazu, alebo vytýči hlavné pojednávanie. Kedy ho vytýči, to neviem," vyjadril sa právnik rodiny Linh, Peter Vačok.

 

Vila na Zlatých pieskoch

Okrem toho sa misska naďalej naťahuje o svoju vilu na brehu jazera v Bratislave. Okresný súd rozhodol, že táto stavba je postavená načierno. Rozhodnutie je právoplatné. Misska sa pre ňu dostala do údajného veľkého sporu so starostom mestskej časti Bratislava - Ružinov Martinom Chrenom. Ten však o žiadnej hádke nevie. Informoval o tom aj na sociálnej sieti.

 

img

Obrázok je platným linkom. 

 

Starosta Ružinova podpísal rozhodnutie o nariadení odstrániť čiernu stavbu na Zlatých pieskoch, ktorá je vo vlastníctve Kralevich, len pred niekoľkými týždňami. Ružinovský stavebný úrad okrem toho uložil misske aj pokutu. Tá sa jej však nechce vzdať a za svoj "mobilný bioprojekt", ako ju nazvala, bude ešte bojovať.

 

Misska v tejto vile naďalej býva, hoci ešte neprešla kolaudáciou. Dokonca na cestu, ktorá prechádza popri jej "dome", postavila dva betónové zátarasy, ktoré znemožňujú presun všetkým autám. Cesta je veľmi frekventovaná, pretože pokračuje až ku Wakelake. Dôvodom má byť výstavba oplotenia okolo vily.

 

img

 

"Ružinovský úrad teda bude v súlade so zákonom tiež konať - aj keď je stavebný zákon pomerne komplikovaný a skôr nahráva developerom, sú jasné kroky, ktoré môžeme uskutočniť. Či už v oblasti zabezpečenia výkonu rozhodnutia o odstránení stavby, alebo aj v oblasti pokuty za neuposlúchnutie rozhodnutia, ktorá môže byť až do výšky 165 tisíc eur," objasnil Chren.

 

Kralevich však podala na úradníkov trestné oznámenie, pretože v lokalite okolo Zlatých pieskov sa na prenajatých magistrátnych pozemkoch nachádza podľa nej iná budova, ktorá by mala spadať pod nelegálnu výstavbu. Keď o tom informovala miestny úrad Ružinov, neprišla žiadna reakcia. Až od prokuratúry sa následne dozvedela, že jej podnet bol odignorovaný.

 

"Dopočula som sa, že v tejto časti sa má chystať výstavbový projekt, a keďže ja som jediný súkromný pozemok, ktorý rozdeľuje záujmovú časť na polovicu, pravdepodobne nie som vyhovujúca pre developera, ktorý za tým stojí. Faktom však je, že stojím na svojom vlastnom pozemku a neporušila som žiadny zákon," vyjadrila sa Kralevich pre Plus jeden deň.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies