Pelé považuje trest pre Suareza za správny

NETKY.SK • 28 Jún 2014, 11:54 • 2 min
Pelé považuje trest pre Suareza za správny

RIO DE JANEIRO - Brazílska futbalová ikona Pelé považuje trest pre uruguajského útočníka Luisa Suareza za primeraný.

slovakia

left justify in out

"Rozhodnutie FIFA bolo správne. Museli dať výstrahu, aby sa podobné útoky vo futbale už neopakovali," povedal 73-ročný Pelé podľa dpa. "Myslím si, že týmto rozhodnutím nastavila FIFA istý parameter pre posudzovanie podobných činov," dodal Pelé. Na rozdiel od Pelého s trestom pre útočníka FC Liverpool nesúhlasí legendárny Argentínčan Diego Maradona.
      

"To, čo urobil Suarez, nebolo férové," povedal v reakcii na Suarezov čin prezident Medzinárodnej futbalovej federácie (FIFA) Sepp Blatter. "Trest, ktorý bol vynesený, bol rozhodnutím siedmich členov disciplinárnej komisie a je zrejmé, že pri jeho výške zobrali do úvahy aj predchádzajúce činy uruguajského futbalistu," dodal Blatter.
      

Suarez dostal od disciplinárnej komisie FIFA za uhryznutie Chielliniho rekordný trest na deväť zápasov, suspendáciu na štyri mesiace a pokutu 100-tisíc švajčiarskych frankov (cca 82.210 eur).



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies