Pekarík: Macedónci sú nepríjemní, na zápas budeme pripravení

NETKY.SK • 15 November 2014, 08:42 • 2 min
Pekarík: Macedónci sú nepríjemní, na zápas budeme pripravení

SKOPJE - od vyslaného redaktora Ladislava Hribika) - Obranca slovenskej futbalovej reprezentácie Peter Pekarík je jedným z hráčov, ktorí nastúpili proti Macedónsku aj v poslednom vzájomnom zápase pred viac ako tromi rokmi v rámci kvalifikácie o postup na ME 2012.

slovakia

left justify in out

V Skopje na štadióne Arena Filipa II. Macedónskeho sa vtedy zrodila remíza 1:1 a aktuálne hráč nemeckej Herthy Berlín vtedy odohral celé stretnutie. "Spomínam si, že to bol veľmi náročný zápas. Macedónci boli veľmi nepríjemní, ale odvtedy sa ich tím obmenil. Majú v ňom viacerých mladých a perspektívnych hráčov, ktorí majú kvalitu. Myslím si, že aj teraz to budeme mať ťažké. Pred troma rokmi nám Macedónci dali zabrať a napokon sme u nich vydolovali bod. Štadión v Skopje je veľmi pekný, kvalita trávnika už trošku menej. Podmienky však budú pre obe mužstvá rovnaké," zaspomínal si 28-ročný odchovanec žilinského futbalu. 

 

Pekarík prezradil, že Slováci v príprave na sobotňajší kvalifikačný zápas o postup na ME 2016 proti domácemu Macedónsku nepovažovali posledný vzájomný duel za objektívnu "bernú mincu". "Vôbec sme nevychádzali z tohto duelu a sústredili sme sa skôr na tri doterajšie zápasy Macedóncov v tejto kvalifikácii. Všetko sme si podrobne zanalyzovali. Myslím si, že na zápas budeme dobre pripravení. Tréneri opäť odviedli skvelú robotu pri analýze súpera. Taktika príde na rad až tesne pred zápasom. Uvidíme, s čím nás tréner Kozák vyšle na ihrisko. Macedónci sú nepríjemní v protiútokoch, do ktorých vyrážajú z dobre organizovanej obrany. Musíme sa vyvarovať strát ľahkých lôpt," dodal šikovný pravý obranca, ktorý doteraz v najcennejšom drese strelil jeden gól. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies