Pečalka a Jež: "Keď nechceli, tak nám loptu nepožičali"

NETKY.SK • 16 September 2010, 12:12 • 2 min
Pečalka a Jež: "Keď nechceli, tak nám loptu nepožičali"

Pečalka a Jež: "Keď nechceli, tak nám loptu nepožičali"

slovakia

left justify in out

img

Futbalisti MŠK Žilina majú za sebou trpký, avšak poučný vstup do elitnej spoločnosti v skupinovej fáze Ligy majstrov. Domáca prehra rozdielom triedy 1:4 s Chelsea Londýn je odzrkadlením skutočných kvalít oboch tímov, avšak bola to aj daň za otvorenú hru s favorizovaným súperom.
Zverenci trénera Pavla Hapala, z ktorých väčšina preferuje technický futbal s ofenzívnymi chúťkami, sa k svojej hre v stredu pod Dubňom vôbec nedostali. Šošoni bez ohľadu na meno súpera mysleli na dôležitý úvodný gól, avšak po necelej polhodine už bolo 0:3 a ich plány sa zrútili ako domček z kariet. "Stalo sa presne to, čo sme nechceli, už v 27. minúte sme prehrávali 0:3. Bol to pre nás ťažký zápas. Oni, keď chceli, tak zapli, keď si chceli trochu oddýchnuť, tak nás trošku pustili, aby sme si aj my zahrali. Aspoň som mal z toho taký pocit. Oni rozhodne diktovali tempo hry," povedal kapitán domácich Róbert Jež. Rovnakým názorom sa prezentoval aj jeho spoluhráč a stopér Mário Pečalka: "Pravdu povediac za stavu 0:3 som ani nechceli pomyslieť, čo bude ďalej. Potom aj oni trošku zvoľnili, asi im to tempo na nás stačilo. Aj my sme mali nejaké šance, ale v tom je rozdiel medzi veľkými mužstvami a nami. Oni potrestali každú našu chybu a my nie."
Futbalisti londýnskeho klubu kvalitnou organizáciou hry, aktívnym pohybom s vymieňaním si miest a individuálnymi hráčskymi kvalitami, čo sa prejavilo najmä v osobných súbojoch a v zbieraní odrazených lôpt, prevyšovali domácich. Ukážkové neboli len gólové koncovky, ale aj kolmé, či spätné prihrávky, ktoré im predchádzali.
"Bol to taký reálny obraz rozdielu medzi oboma mužstvami. My sme  však vedeli proti komu budeme hrať. Že Chelsea je favorit našej skupiny a sú tam samí svetoví hráči," uviedol Jež, ktorý sa spoločne s Bellom v strede ihriska museli konfrontovať s takými esami ako sú Michael Essien, John Obi Mikel či Yossi Benayoun: "V strede poľa to bolo náročné v tom, že tí hráči si často menili miesta. Dokonca Malouda z ľavej strany a Sturridge zasa z pravej si menili miesta, a niekedy sme s Bellom ani nevedeli, čo máme robiť. Behali sme tam ako..., no skrátka behali. Ukázali nám, ako sa strieľajú góly. Dá sa povedať, že tá ich efektivita v koncovke bola stopercentná. Im stačí málo na strelenie jedného gólu, zatiaľ čo my, aj keď šance máme, sa v koncovke vytrápime."
Jedným z najlepších hráčov na ihrisku a nielen z tímu domácich bol člen širšej slovenskej reprezentácie Pečalka. Jeho pocity po zápase však kalila domáca prehra v premiérovom zápase v skupinovej fázy LM. "Moje pocity po zápase sú zmiešané. Chceli sme to Chelsea trošku sťažiť, ale vôbec sa nám to nepodarilo. Keď chceli, tak loptu nám prakticky vôbec nepožičiavali a my sme sa s tým ťažko vysporiadavali. Možno sme z nich mali príliš veľký rešpekt. Dopadlo to, ako dopadlo. Môžeme byť radi, že sme nedostali ešte viac. Do zápasu v Moskve so Spartakom musíme zlepšiť hlavne defenzívu, pretože proti Chelsea nám to príliš nefungovalo," poznamenal Pečalka, ktorý pripustil, že namiesto otvorenej hry mali šošoni na súpera vyštartovať s agresívnejšou hrou v osobných súbojoch. "Myslím, že určite sme mohli hrať tvrdšie. Nechceli sme hrať zákerne, ale tá tvrdosť v osobných súbojoch nám chýbala. Sme zvyknutí aj v našej lige hrať technicky, nemám vo zvyku okopávať. Ale v Lige majstrov budeme musieť hrať tak, ako na nás hrajú slovenské mužstvá v Corgoň lige. Je to o tom, každý čo vie. A momentálne sa s kvalitou týchto špičkových európskych mužstiev musíme vyrovnať hlavne bojovnosťou."
Oporou hostí bol český brankár Petr Čech, ani ten sa však nevyhol zaváhaniu, keď v druhom polčase po rohovom kope a jeho chybe dorazil loptu do siete Tomáš Oravec. "Beriem to na seba, bola to moja chyba. Síce som nevidel kvôli svetlu, ale mal som sa s tou loptou lepšie vysporiadať," sypal si popol na hlavu bývalý gólman pražskej Sparty Čech a doplnil: "Začali sme zápas dobre, chceli sme dať rýchly gól. Vedeli sme, že čím dlhšie sa zápas bude priaznivo vyvíjať pre domácich, tým ťažšie to bude pre nás. My sme ale dali rýchly gól, potom sme ešte z rýchlych brejkov pridali druhý a tretí a potom sme už mohli hrať pokojne. Museli sme hrať kvalitne, aby sme ten zápas vyhrali a my sme k tomu pristúpili správne. Hrali sme dobre, preto sme vyhrali. Nepovedal by som, že to bola pomsta za Spartu, my sme hlavne chceli dobrý vstup do Ligy majstrov."

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies