Boris Johnson reagoval na hlasovanie o dôvere. „Krváca po celom Westminsteri,“ tvrdia labouristi

NETKY.SK • 7 Jún 2022, 06:00 • 2 min
Boris Johnson reagoval na hlasovanie o dôvere. „Krváca po celom Westminsteri,“ tvrdia labouristi

LONDÝN - Britský premiér pondelok prisľúbil, že bude pokračovať vo vláde po víťazstve v hlasovaní o dôvere v Konzervatívnej strane, ktoré označil za presvedčivé. Za vyslovenie dôvery hlasovali poslanci v pomere hlasov 211 : 148.

slovakia

left justify in out

Samozrejme, rozumiem, že to, čo teraz potrebujeme urobiť, je spojiť sa ako vláda, ako strana. A presne toto teraz môžeme urobiť," povedal Johnson reportérom. Britský premiér vyjadril vďaku všetkým straníckym kolegom, ktorí mu preukázali podporu. Ako podotkol, je čas a možnosť zanechať za sebou niekoľko mesiacov prebiehajúce spory v strane v súvislosti s jeho vládnutím. Určite nemám záujem o predčasné voľby,“ citovala Johnsona stanica BBC.

 

 

„Rozdelení“ britskí konzervatívci v hlasovaní o dôvere podporili vládu premiéra a „ignorovali britskú verejnosť“, uviedol v pondelok v reakcii na hlasovanie líder opozičných labouristov Keir StarmerNa sociálnej sieti Twitter napísal, že Johnson „nemá žiaden plán na riešenie problémov, ktorým čelíte“.

 

Tieňový minister zahraničných vecí z Labouristickej strany David Lammy reagoval, že Konzervatívna strana stratila dôveru v tohto premiéra a preto by mal odstúpiť. 

 

Prečítajte si tiež: USA varovali Rusko pred obrovskou chybou

 

Agentúra AFP konštatuje, že Johnson prežil hlasovanie o dôvere len tesne a rozsah rebélie proti nemu necháva jeho budúcnosť naďalej na pochybách. BBC spresňuje, že Johnson získal podporu 58,8 percenta poslancov, kým 41,2 percenta ich bolo proti súčasnému vedeniu. „Je to ako bombardér B-52, ktorý stratil svoj motor. Stále letí, avšak iba jediným smerom, a to dolu k zemi,“ podotkol Lammy. „Tam je dnes večer aj Boris Johnson. Kráča zranený a krváca po celom Westminsteri,“ dodal.

 

 

 

Líder britskej politickej strany Liberálni demokrati Ed Davey v reakcii na Johnsonovo víťazstvo uviedol, že „konzervatívni poslanci sú teraz plne zodpovední za správanie premiéra“, keď tesne zahlasovali za zotrvanie „porušovateľa zákona a klamára“. Je jasné, že premiér a Konzervatívna strana sa vysmievajú britskej verejnosti,“ citovala Daveyho stanica BBC. Johnson podľa neho „balansuje na hrane a je príliš zbabelý na to, aby odstúpil“.

 

Možno vás zaujme: Johnson telefonoval so Zelenským. Rozprávali sa o darovaní salvových raketometov

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Lukas Dedik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies