Prvý Slovák je zaočkovaný!

NETKY.SK • 26 December 2020, 19:18 • 2 min
Prvý Slovák je zaočkovaný!

NITRA - V sobotu večer vo Fakultnej nemocnici Nitra zaočkovali vakcínou proti COVID-19 infektológa Vladimíra Krčméryho. Stal sa prvým človekom na Slovensku, ktorý dostal vakcínu.

slovakia

left justify in out

V sobotu dorazili na Slovensko prvé vakcíny. Následne v nedeľu (27. 12.) doobeda sa začne s očkovaním zdravotníkov voči ochoreniu COVID-19 v štyroch nemocniciach, a to v Bratislave, Nitre, Banskej Bystrici a Košiciach.

Vakcína sa podáva v dvoch dávkach do ramena, pričom odstup je 21 dní. Celkovo má Slovensko nakontrahovaných 18 miliónov vakcín. Preočkovať by sa malo 3,3 milióna obyvateľov.

 

V prvej vlne by mali byť zdravotníci, zamestnanci domovov sociálnych služieb či pracovníci kritickej infraštruktúry. Očkovacia látka bude širokej verejnosti na Slovensku k dispozícii zrejme okolo Veľkej noci na budúci rok.

 

Minister Marek Krajčí hovorí o historickej chvíľke. Šéf rezortu zdravotníctva označil vakcínu za nádej v boji proti koronavírusu. "Som rád, že môžeme vidieť svetielko na konci tunela," dodal.

 

V nedeľu sa nechá v Univerzitnej nemocnici v Bratislave zaočkovať aj prezidentka Čaputová, viacerí ministri a členovia NR SR. Prezradil to na tlačovej konferencii, šéf rezortu zdravotníctva.

Krčméry sa poďakoval, že ho vybrali, aby mohol byť prvým zaočkovaním proti koronavírusu. "Veľmi ďakujem za tento vianočný darček," vyhlásil odborník po očkovaní.

 

Správu budeme aktualizovať.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Ida Zaleznikova

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona