Vo štvrtok bude mimoriadne teplo, a to najmä na juhozápade krajiny

NETKY.SK • 27 Február 2019, 21:30 • 2 min
Vo štvrtok bude mimoriadne teplo, a to najmä na juhozápade krajiny

BRATISLAVA - Zima sa rozlúči mimoriadne teplým počasím. Vo štvrtok (28. 2.) sa na Slovensko od severozápadu prechodne dostane veľmi teplý vzduch, ktorý predovšetkým na juhozápade krajiny zapríčiní mimoriadne vysoké hodnoty teploty vzduchu, ktoré budú dosahovať 17 až 19 stupňov Celzia.

slovakia

left justify in out

S malou pravdepodobnosťou aj viac. Informuje o tom Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) na sociálnej sieti.

 

Absolútny zimný rekord maximálnej dennej teploty vzduchu je podľa meteorológov 20,3 stupňa Celzia z 22. februára 2016. Nameraný bol na bratislavskom letisku.

 

 

"Štvrtkové hodnoty teda budú veľmi blízke tejto hodnote. Rekordy platné pre štvrtok však budú s vysokou pravdepodobnosťou prekonané na viacerých staniciach," podotkol SHMÚ.

 

Teplo bude podľa meteorológov aj na ostatnom území Slovenska. Relatívne chladnejšie bude len na krajnom severe a na Zemplíne, kde sa miestami môže vyskytovať nízka oblačnosť pre inverziu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies