Pau Gasol po šokujúcom vyradení: Nebol to náš večer

NETKY.SK • 11 September 2014, 10:15 • 2 min
Pau Gasol po šokujúcom vyradení: Nebol to náš večer

MADRID - Aj bez Tonyho Parkera a Joakima Noaha, dvoch svojich najväčších hviezd z NBA, šokovali Francúzi v stredu neskoro večer širokú basketbalovú verejnosť.

slovakia

left justify in out

Na Svetovom pohári v Španielsku si vo štvrťfinále senzačne poradili s domácim výberom, spolu s USA najväčším favoritom na titul, 65:52. Pred týždňom sa ešte v základnej skupine skončil súboj rovnakých súperov jednoznačnou prehrou "Les Bleus" 64:88. "Nebolo to jednoduché, veď každý nám dookola omieľal, že zdolať Španielov doma je nemožné. Všetko sme museli hodiť za hlavu a myslím si, že nás to ešte viac motivovalo. Všetkým naokolo som opakoval, aby zo seba vydali všetko, bojovali jeden za druhého a na konci zápasu nič neľutovali," poznamenal univerzál Boris Diaw, so San Antoniom úradujúci víťaz NBA, ktorý bol s 15 bodmi najlepším strelcom francúzskeho mužstva počas senzačnej madridskej noci. 

 

Zverencom trénera Vincenta Colleta otvorilo semifinálové brány 50 doskočených lôpt, z nich až 16 pod súperovým košom, kým domáci ich celkovo uchmatli len 28. "Ten rozdiel je priveľký. Mali sme vysoké očakávania, skvele rozohraný turnaj, ale nebol to náš večer. Nehrali sme dobre, neboli sme pripravení na túto výzvu. Pritom príprava na tento duel sa ničím nelíšila od predchádzajúcich. Rozhodla nedostatočná koncentrácia každého z nás. Je to skľučujúca prehra," analyzoval príčiny líder španielskeho tímu Pau Gasol, v stredu so 17 bodmi najlepší strelec súboja. 

 

Ani pred štyrmi rokmi na svetovom šampionáte v Turecku neprešli Španieli bránami štvrťfinále, vtedy ich v osmičke najlepších vyradili Srbi, konkrétne "kaskadér" Miloš Teodosič. Za stavu 89:89 päť sekúnd pred koncom poslednej štvrtiny kúzelnou strelou z obrovskej vzdialenosti - približne deväť metrov - rozhodol o ich vyradení (92:89). Práve Srbsko bude súperom Francúzska v piatkovom madridskom semifinále (22.00). Druhú dvojicu v kvartete najlepších tvoria USA a Litva, o postup do finále sa pobijú už vo štvrtok v Barcelone od 21.00 h. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies