Prezidentka chce v prípade uniknutých videí počkať na vyšetrovanie

NETKY.SK • 27 Október 2021, 13:10 • 2 min
Prezidentka chce v prípade uniknutých videí počkať na vyšetrovanie

BRATISLAVA - Zuzana Čaputová rešpektuje rozhodnutie sudcu o nepredĺžení väzby bývalému policajnému prezidentovi Tiborovi Gašparovi a ďalším obvineným v prípade policajnej akcie Očistec. K uniknutým videám zatiaľ nezaujala komplexný postoj.

slovakia

left justify in out

V prípade uniknutých medializovaných videí z poľovníckej chaty si podľa prezidentky treba počkať na výsledok vyšetrovania. "Musíme si počkať na výsledky vyšetrovania a ďalší postup v tejto veci, aby som mohla k tomu zaujať komplexný postoj," skonštatovala Zuzana Čaputová. Poznamenala, že je zatiaľ známe iba konštatovanie prokuratúry, ktorá video hodnotí ako dôkaz toho, že dochádzalo k ovplyvňovaniu vyšetrovaní trestných činov korupcie a ďalších zo strany politikov, advokátov a podnikateľov.

 

img

 

Prečítajte si: Veronika Remišová: Od Generálnej prokuratúry čakáme spravodlivý prístup ku všetkým kauzám

 

Prezidentka zároveň rešpektuje rozhodnutie sudcu pre prípravné konanie Špecializovaného trestného súdu (ŠTS), ktorý v utorok 26.10. zamietol návrh na predĺženie väzby obvineného Tibora Gašpara a ďalších. "Pokiaľ viem, zatiaľ nie je možné dočítať sa dôvody tohto rozhodnutia. Môj komentár k tomu je, že to rešpektujem," povedala Čaputová.

 

Možno vás zaujme: Advokát Para reaguje na zverejnené videá: Je zarážajúce, že sa sleduje obhajoba a opoziční politici!

 

Prokuratúra tento týždeň informovala, že dozorový prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry doplnil návrh na predĺženie väzby o obrazovo-zvukové záznamy. Tie majú potvrdzovať snahy viacerých osôb z prostredia politiky, podnikania a advokácie ovplyvňovať trestné stíhania najzávažnejších trestných káuz. Následne boli medializované videá s lídrom Smeru-SD Robertom Ficom, exministrom vnútra Robertom Kaliňákom, obhajcom obvineného bývalého policajného prezidenta Tibora Gašpara Marekom Parom, podnikateľom Miroslavom Bödörom a synom Tibora Gašpara. Generálny prokurátor Maroš Žilinka dal únik preveriť.

 

 

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies