Sociálne médiá museli vo Vietname zablokovať nevhodné, protivládne videá

NETKY.SK • 24 Máj 2019, 11:32 • 2 min
Sociálne médiá museli vo Vietname zablokovať nevhodné, protivládne videá

HANOJ - Na žiadosť vietnamskej vlády zablokovala spoločnosť Google desiatky tisíc nevhodných videí a dovedna 19 kanálov na Youtube v krajine. S informáciou prišli miestne médiá počas dnešného dňa.

slovakia

left justify in out

Facebook musel taktiež zakročiť. Zo svojho obsahu odstránil 200 stránok, ktoré mali protivládny obsah. V tejto krajine to však nie je nič výnimočné. Hlavné mesto krajiny Hanoj už niekoľko rokov vyzýva všetky technologické spoločnosti, aby odstránili zo svojich stránok nevhodný obsah, vo Vietname sa na to používa ekvivalent "protištátny obsah". Vietnam je komunistickou krajinou, a preto tu je akákoľvek protivládna opozícia zakázaná. 

 

img

 

Facebook ani Google sa ešte zatiaľ k týmto správam nevyjadrili. Koncom minulého týždňa však účty protivládnych skupín, ktoré boli na zoznam Hanoju, aj naďalej fungovali. Takisto aj stránky skupiny hlásajúcej prodemokratické názory boli Viet Tan boli ako na Facebooku, tak aj na Youtube v prevádzke. Viet Tan, ktorá vznikla začiatkom 80. rokov minulého storočia, je vietnamskou vládou považovaná za teroristickú organizáciu.

 

 

Zákon o kybernetickej bezpečnosti prijatý vlani v júni žiada od zahraničných digitálnych firiem uchovávať dáta vietnamských užívateľov v rámci Vietnamu do konca roku 2019. Aktivisti sa obávajú, že to povedie k tomu, že zahraničné technologické giganty budú pomáhať hanojským bezpečnostným zložkám pri potláčaní opozície.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies