Patrick Linhart: KEĎ MINISTER NEKONÁ, BUDE MUSIEŤ NAKA

NETKY.SK • 30 August 2023, 09:30 • 2 min
Patrick Linhart: KEĎ MINISTER NEKONÁ, BUDE MUSIEŤ NAKA

Poslanec Patrick Linhart vypovedal vyše jednej hodiny na policajnom riaditeľstve v Košiciach po tom, čo podal trestné oznámenie kvôli podozreniu na korupciu a ohrozovanie verejného zdravia. Prípadu sa má ujať NAKA, predvolaní budú aj pracovníci RVPS Košice okolie, ako aj minister pôdohospodárstva Jozef Bíreš.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

V danom prípade kvôli jeho niekoľko-mesačnej nečinnosti. "Firma údajne včera 29.8.2023 zbalila zariadenia a opustila priestory, v ktorej vykonávala svoju „činnosť“ niekoľko rokov. Stalo sa tak po mojej piatkovej tlačovke, ktorú som mal priamo pred RVPS Košice okolie." povedal poslanec Linhart. 

Firma sa podľa jeho informácií pod iným menom sťahuje pôsobiť inam. Minister pôdohospodárstva Jozef Bíreš sa len prizerá a nekoná! Nekonal niekoľko mesiacov a nekoná vôbec ani teraz. Pritom je daná firma známa kvôli podvodom, ako falšovanie pôvodu kuracieho mäsa, dodávaného do jedného z najväčších obchodných reťazcov. Tentokrát má na rováši ale podľa jej bývalých zamestnancov omnoho viac. Napríklad údajná nelegálna výroba bez vedúceho a zamestnancov, falšovanie výsledkov testov pozitívnych na salmonelu, dodávaných priamo do školských jedální, neoprávnené rozmrazovanie mäsa a výroba ďalších výrobkov z neho atď. „Firma, ktorá údajne predávala do obchodov a škôl kurčatá so salmonelou, pričom falšovala nielen pôvod, ale údajne aj výsledky laboratórnych testov, sa práve v týchto minútach balí a po rokoch údajných podvodov beztrestne navždy mizne. Vo svojej "činnosti" bude však pokračovať podľa slov bývalých zamestnancov i naďalej, a to na Južnom Slovensku. Majitelia založili už aj ďalšiu firmu, cez ktorú údajne práve prebieha i naďalej predaj ich "produktov". Uviedol aj na sociálnej sieti na FB stránke Patrick Linhart poslanec.
 
"Po tom, čo som vyzval ministra pôdohospodárstva, aby bol okamžite vytvorený tím, ktorý urgentne rýchlo skontroluje nielen firmu, ale aj záhadnú nečinnosť lokálnej RVPS Košice okolie, sa mesiace nič nedeje. Či už ide o účelové nekonanie ministra pôdohospodárstva Jozefa Bíreša, bývalého riaditeľa ŠVPS, ktorý spoločne s lokálnou RVPS Košice okolie po celé roky nekonal, rozhodnú OČTK. Bolo mi povedané, že podozrenie na údajnú korupciu bude vyšetrovať priamo NAKA.
 
Firma totiž fungovala údajne priamo s požehnaním RVPS Košice okolie, a to dokonca ilegálne a bez zodpovednej vedúcej výroby. Iba pripomínam, že vedúca výroby, ktorá roky pracovala v tejto firme, z firmy odišla a zamestnala sa ako kontrolórka RVPS KE okolie, ktorá danú firmu mala a má za úlohu kontrolovať !!!
 
"Nemám na výber a podal som trestné oznámenie. A to som poslanec Národnej rady a člen parlamentného výboru pre pôdohospodárstvo. Keď priamo minister mesiace nereaguje na moje podnety, ako asi vyzerá vybavenie podnetu od obyčajného občana? Podal som teda trestné oznámenie, kde som v Košiciach na riaditeľstve vypovedal vyše hodiny. Nech sa na to NAKA opýta priamo povereného ministra."



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Miroslav Rimaszombati
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies