Druhý deň jesenných Bratislavských módnych dní by Mercedes-Benz a ROZBORA COUTURE, Lombardi Fashion a mnohí ďalší

NETKY.SK • 10 September 2022, 10:00 • 2 min
Druhý deň jesenných Bratislavských módnych dní by Mercedes-Benz a ROZBORA COUTURE, Lombardi Fashion  a mnohí ďalší

BRATISLAVA - 2. deň najprestížnejšej módnej udalosti, BMD, máme za sebou. Vystúpili tie najzvučnejšie mená...

slovakia

left justify in out


Jesenná edícia najprestížnejšej módnej udalosti Slovenska - Bratislavské módne dni by Mercedes-Benz - sa konala v nádherných priestoroch historickej budovy Národnej rady SR. Počas dvoch dní mali diváci možnosť vidieť viac ako 200 modelov od mladých, ale aj etablovaných návrhárov. A práve im patril druhý veľkolepý večer.
 

„Stretávame sa v nádherných priestoroch historickej budovy NRSR, ktorá bude dnes večer podčiarknutá krásou kolekcií našich módnych návrhárov, na čo sa veľmi teším. Práve prezentácia týchto modelov ukazuje, že slovenská módna tvorba ide dopredu a za to som veľmi vďačná. Chcela by som, aby sme návrhárom spoločne zatlieskali a dali energiu, lebo v súčasnej situácii vytvoriť taký počet modelov nie je vôbec jednoduché,“ prihovorila sa na úvod generálna riaditeľka agentúry Promotion pani Mária Reháková. 

 

Mária Reháková, generálna riaditeľka agentúry Promotion v spoločnosti Borisa Kollára, Andrey Gontkovičovej, Romany Rehákovej, Simony Simanovej, Veroniky Šiklovej a Petry Krištúfkovej.

Na veľkolepej šou nechýbali ani partneri podujatia a ďalší známi hostia, medzi inými aj Predseda národnej rady Slovenskej republiky Boris Kollár, ktorý zobral záštitu nad týmto projektom.

 

Mária Reháková na otvorení druhého večera udalosti

 

„Móda a krása idú ruka v ruke, preto je nám veľkou cťou, že aj tento rok môžeme byť súčasťou týchto skutočne fenomenálnych bratislavských módnych dní, ktoré, ako už spomenula pani Reháková, majú 17 rokov,“ povedala na úvod aj Edita Szabóová, generálna riaditeľka Mary Kay pre SR a ČR, značky, ktorá sama tento rok slávi 25.výročie.

 

Druhý večer módnej udalosti otvorila Renáta Kliská so svojou značkou La Rena. „Prvý to má vždy najťažšie, lebo musí prítomných uviesť do čo najlepšej nálady, celý rok som však na kolekcii tvrdo pracovala, takže verím, že si to všetci užijú,“ priznala sa ešte pred začiatkom show návrhárka.

Modelky upravoval popredný team kaderníkov pod vedením stylistu svetového formátu Lukáša Bielku a boli nalíčené kozmetikou Mary Kay.

 

ROZBORA COUTURE a jeho príťažlivá a provokujúca žena

 

Kreatívny riaditeľ  rodinnej značky, módny návrhár Richard Rozbora BA (Hons),  je absolventom prestížnej UNIVERSITY OF THE ARTS LONDON CENTRAL ST.MARTIN’S(2001).  Ako profesionál v móde je nositeľom mnohých domácich a zahraničných ocenení. Najnovšou medzinárodnou poctou je jeho členstvo v britskej Kráľovskej spoločnosti umení - RSA. Členstvo v prestížnej organizácii je ocenením doterajšej práce dizajnéra v módnej oblasti, za jeho vysokú profesionálnu úroveň, dosiahnuté úspechy, ktoré sa týkajú výroby , obchodu, za ekologické a etické princípy. Ako reprezentant filozofie slow fashion rozširuje povedomie o  ekologickej, etickej a dlhodobo udržateľnej móde, ktorú charakterizuje nadčasovosť a trvácnosť. V móde  presadzuje etiku, slušnosť, férovosť, rešpektuje jej ekologické princípy. Vyzdvihuje šarm, krásu a osobnosť každej ženy. 

 

Módna značka ROZBORA COUTURE je značkou originality,  ženskej elegancie a vysokej kvality. Modely z ucelenej kolekcie, ktoré v premiére predstavil na Bratislavských módnych dňoch, sú prudko nositeľné, komfortné,  s možnosťou vzájomného kombinovania. V aktuálnej kolekcii pre rok 2022 dominuje veľmi ženský štýl s jemnými prvkami slovenského folklóru, ktorý sa vyznačuje čistými líniami,  s dôrazom  na detail, s použitím tých najkvalitnejších  materiálov od prémiových európskych výrobcov, ako je hodváb, mäkká,jemná  bavlna, hodvábny mušelín, vlna , vyšívaná madeira a ďalšie. Po náročnom a ťažkom období som sa rozhodol pre žiadané luxusné a veľmi povzbudivé odtiene farieb, napríklad ružová, off white, béžová, nugátová, staroružová, ale aj  tajomná aquamarínová. Tento rok som do kolekcie zámerne nezaradil večnú čiernu, keďže som celú najnovšiu kolekciu ladil do pozitívnych tónov. Profesionálne prepracované modely sú ako stvorené pre moderné, aktívne, sebavedomé ženy bez vekového obmedzenia. Vyzdvihujú jemnú eleganciu mestského štýlu s filozofiou Slow Fashion, sú komfortné, vhodné na dlhodobé nosenie a vzájomné kombinovanie. Evokujú túžbu po voľnosti a slobode.

 

Módna značka ROZBORA COUTURE má v ponuke a širokom sortimente od dizajnéra Richarda Rozboru štýlové a sofistikované modely v atraktívnom dizajne, vhodné pre biznis, každodenné nosenie či malé spoločenské príležitosti. Nechýbajú elegantné obľúbené kostýmčeky, hodvábne blúzky, pôvabné sukne, nohavice,  šaty, ktoré nesú v sebe stopy folklóru, slobody a voľnosti.

 

         

Módna značka ROZBORA COUTURE, pod ktorou návrhár tvorí,  je značkou originality, ženskej elegancie a vysokej kvality. Podľa módneho návrhára Richarda Rozboru by žena mala byť žensky príťažlivá, šarmantná, jemne sexi a elegantná zároveň. Kvalita, štýl, nadčasová, udržateľná móda, výroba šetrná voči životnému prostrediu a vysoká profesionalita, to sú hodnoty, ktoré vo svojej móde uplatňujem, hovorí Richard.

PR riaditeľka ROZBORA COUTURE, pani Lucia Rozborová prezradila, že Richard pôsobí už dlhšiu dobu ako člen poroty v komisii pre výber nových talentov módnej tvorby.

 

Podľa slov módnej návrhárky a predsedníčky poroty BMD Ivety Lederer bola úroveň prihlásených modelov veľmi dobrá. Víťazi získali ceny- študijné štipendium z rúk komunikačnej menežérky Philip Morris Beaty Kujanovej. Tieto boli v hodnote 2000, 1000 a 500 euro. Témou, stanovenou Philip Morris  bol Svet bez dymu. 

 

V kolekcii Lombardi Fashion House vystúpilo na pódium 21 modelov, pričom speváci Martin Chodúr a Miro Jaroš stáli na móle po prvý raz. Spievala im Sisa Sklovská, oblečená v modeli z Lombardi Fashion. Modelov vyberal popredný módny fotograf Radoslav Orenič.

 

 

To, čo nasledovalo, bola skutočná šou plná zvučných  mien, keď sa prítomným doslova zastavoval dych od úžasu. Nielen Renáta Kliská, ale aj unikátne šperky značky SOLOOM vždy vyrobené len v jednom kuse, Zuzana Haková a jej elegantné modely, v ktorých sa nájde každá žena, či kabelky Ammyla a značka Mišena Juhász divákov nadchli hneď v úvode. Tempo prehliadky naberalo aj naďalej, keď sa postupne predstavili Radovana Svýbová, Martina Vrábelová, BEPON, klobúky Alexis Vidic Milinery či Natália Hnátová. A publikum už doslova vrelo, keď nastúpili hviezdy zvučných mien , Jana Jurčenko, exkluzívna česká značka PONER, LOMBARDI a Jana Pištejová.

 

 

„Bolo to skutočne úžasné, kolekcie zažiarili a medzi etablovanými návrhármi sa tento rok už ocitli aj účastníčky projektu „Hľadáme nové tváre“ z minulých rokov, Martina Vrábelová a Radovana Svýbová, z čoho mám veľkú radosť. Ostatne to bola šou a  je fantastické, že návrhári boli vôbec schopní vytvoriť takéto kolekcie v súčasnej ťažkej dobe,“ povedala na záver Mária Reháková ešte plná emócií. 

 

Ľudmila Fülöpová, Tatiana Nátna, Mária Reháková a Ľubica Janegová

Po predstavení modelov všetkých návrhárov  nastal čas na voľnejšiu zábavu, kde si hostia okrem skvelej kávy značky Veronia caffee, mohli pochutiť aj na bublinkách značky Hubert, videli sme príbeh kúzelného prsteňa pod palcom Siloe Design, ďalej partnerov Kliniku zdravia a krásy- Interklinik, kozmetickú značku Mary Kay, Soloom, mestskej časti Bratislava - Staré mesto, Imeprial vitamins a veľká vďaka patrí generálnemu partnerovi projektu, značke Mercedes-Benz Slovakia a Philip Morris.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Martin Petras
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies