REPORTÁŽ V bratislavskom NÚSCH otvorili nové moderné priestory pre Oddelenie arytmií a kardiostimulácie

NETKY.SK • 15 Február 2022, 13:10 • 2 min
REPORTÁŽ V bratislavskom NÚSCH otvorili nové moderné priestory pre Oddelenie arytmií a kardiostimulácie

BRATISLAVA - Odvčera pribudli v Bratislave nové lôžkové oddelenia Národného ústavu srdcových a cievnych chorôb (NÚSCH). Rozšíria tak možnosti liečby v tomto medicínskom pracovisku.

slovakia

left justify in out

 

 

Národný ústav srdcových a cievnych chorôb rozširuje svoje aktivity v rámci diagnostiky a liečby kardiovaskulárnych ochorení. Súčasťou komplexu je novopostavená budova B s heliportom. Šesťpodlažná prístavba s celkovou plochou 5 940 metrov štvorcových je prepojená krytým nadzemným mostom s budovou komplexu.

 

Po Oddelení zlyhávania a transplantácie srdca sa do nových moderných priestorov presťahovalo aj Oddelenie arytmií a kardiostimulácie pod vedením primára profesora Roberta Hatalu.

 

Pracovisko s kapacitou 19 lôžok poskytne pacientom vyšší štandard a komfort pri využití moderných možností monitorovania srdcovej činnosti.

 

img

 

Nové priestory pre liečbu arytmií sa zaraďujú medzi najväčšie svojho druhu v strednej Európe. Operačná časť pozostáva z 3 veľkoryso koncipovaných intervenčných sál pre diagnostiku a liečbu srdcových arytmií. Sály sú vybavené nielen najmodernejšou RTG technikou, ale aj novými technológiami pre lokalizáciu a následné odstránenie patologických ložísk v srdcovom svale, ktoré arytmie vyvolávajú.

 

img

 

 

Kombinácia týchto technológií umožní minimalizovať dávky potrebného RTG žiarenia a chrániť tým pacientov a medicínsky personál. Operačné sály sú koncipované tak, aby boli pripravené aj na využívanie nových robotických technológií.

 

„Uvedením do prevádzky týchto nových priestorov Oddelenia arytmií a kardiostimulácie budeme, popri väčšej kapacite, schopní skrátiť čakacie doby na tieto výkony. Našou snahou je vždy spokojný pacient. Veľká vďaka nášmu vysoko erudovanému personálu,“ uviedol generálny riaditeľ a predseda predstavenstva NÚSCH, a.s., Mongi Msolly.

 

Viac sa dozviete a uvidíte v našom videu. 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Martin Petras
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies