Päť zadržaných mužov srbského pôvodu prepustili na slobodu

NETKY.SK • 10 Júl 2018, 17:40 • 2 min
Päť zadržaných mužov srbského pôvodu prepustili na slobodu

PRIŠTINA - Piatich kosovských Srbov, ktorých zadržala v utorok dočasne tamojšia policajná jednotka osobitého určenia, prepustili na slobodu.

slovakia

left justify in out

Podľa oficiálnej správy súviselo zadržanie s podozrením z protiústavných aktivít pätice, podľa samotných zadržaných s podozrením z nátlaku na príslušníkov kosovskej polície srbského pôvodu, aby odišli z policajného zboru, vyplýva zo správy tlačovej agentúry APA.

 

Oficiálne miesta v Belehrade reagovali na zadržanie pätice hrozbou ukončenia dialógu s Kosovom, ktorý prebieha so sprostredkovaním Európskej únie.

 

Kosovský premiér Ramush Haradinaj už v uplynulom týždni obvinil Srbsko z nátlaku na príslušníkov kosovských bezpečnostných zložiek.

 

Podľa informácií, ktoré zverejnil šéf príslušného kosovského rezortu Rrustem Berisha, v ostatnom období odišlo z bezpečnostných zložiek krajiny celkove 40 osôb srbského pôvodu.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies