Parlament znepokojenie nad kauzou VSS nevyjadril, necháva ju vyšetrovateľom

NETKY.SK • 18 Jún 2013, 09:00 • 2 min
Parlament znepokojenie nad kauzou VSS nevyjadril, necháva ju vyšetrovateľom

BRATISLAVA - Národná rada (NR) SR zobrala na vedomie správu ministra obrany Martina Glváča (Smer-SD) ku kauze "Podozrenie z nezákonného nakladania s finančnými prostriedkami, hnuteľným a nehnuteľným majetkom Vojenskej spravodajskej služby (VSS) zo strany bývalého vedenia" a konštatovala, že vyšetrenie podozrení patrí do pôsobnosti príslušných vyšetrovacích orgánov.

slovakia

left justify in out

Opozičné uznesenie, na základe ktorého mala NR SR vyjadriť nad kauzou znepokojenie, poslanci za vládny Smer-SD nepodporili. Opozícia tiež chcela na mimoriadnej schôdzi odhlasovať konštatovanie, že ide v krátkom čase už o druhú veľkú kauzu vo vojenskom spravodajstve, čo vážnym spôsobom znižuje dôveryhodnosť jeho fungovania. Parlament mal tiež Glváča požiadať, aby NR SR predložil správu o vyšetrovaní tejto kauzy.

Návrh uznesenia z dielne opozície, ktorá mimoriadne rokovanie v pléne iniciovala, označila predsedníčka poslaneckého klubu Smeru-SD Jana Laššáková pred časom za zmätočný. Alternatívne znenie dnes v pléne predložil a presadil Anton Martvoň.

Svoj návrh uznesenia predložil aj Alojz Hlina (nezaradený). Ten chcel zaviazať ministra obrany predložiť do 15. novembra správu o aktuálnom stave vo Vojenskom spravodajstve, a to vo vyhradenom režime, teda bez účasti verejnosti a médií. Ani jeho iniciatíva neprešla.

Kauze údajného tunelovania VSS sa dnes členovia snemovne v rámci mimoriadnej schôdze venovali takmer deväť hodín. Kým opoziční poslanci ostro kritizovali postup ministra Glváča a šéfov vojenského spravodajstva, poslanci Smeru-SD zase kritizovali verejné vystúpenia bývalých dôstojníkov tajných služieb a apelovali, aby sa celá vec nechala prešetriť orgánmi činnými v trestnom konaní. Samotnú schôdzu označili za zbytočnú.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies