Pápež sa pomodlil za obete lesných požiarov v Kalifornii a mrazu na východe USA

NETKY.SK • 18 November 2018, 13:45 • 2 min
Pápež sa pomodlil za obete lesných požiarov v Kalifornii a mrazu na východe USA

VATIKÁN - Pápež František sa v nedeľu na rímskom Námestí sv. Petra modlil za obete lesných požiarov v Kalifornii a mrazivého počasia na východnom pobreží Spojených štátov.

slovakia

left justify in out

Na vatikánskej omši boli prítomné desiatky tisíce veriacich - mnohí pútnici prišli do Európy až z New Yorku a New Jersey, približuje agentúra AP.

 

Najvyšší predstaviteľ katolíckej cirkvi sa pomodlil, aby "Pán Boh tých, ktorí zahynuli, privítal vo svojom pokoji, poskytol útechu členom ich rodín a bol nápomocný všetkým tým, čo sa zúčastňujú na záchranných prácach".

 

František tiež podotkol, že chce venovať "špeciálnu modlitbu za ľudí, ktorých zasiahli požiare, čo momentálne sužujú Kaliforniu, a teraz už aj za tých, ktorí sa stali obeťami nečakaného mrazu na východnom pobreží USA".

 

Pri lesných požiaroch v americkom štáte Kalifornia zahynulo už najmenej 76 ľudí a ďalšie stovky osôb sú nezvestné. Východ Spojených štátov postihli pred niekoľkými dňami na túto ročnú dobu ešte neočakávané a aj nezvyčajne silné snehové víchrice, pri ktorých vyhasli životy najmenej siedmich ľudí.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katka Štefunková
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies