Pápež František vyzval na väčšie odhodlanie bojovať proti obchodovaniu s ľuďmi

NETKY.SK • 30 Júl 2017, 15:50 • 2 min
Pápež František vyzval na väčšie odhodlanie bojovať proti obchodovaniu s ľuďmi

VATIKÁN - Pápež František vyzval dnes svet, aby ešte viac posilnil svoje odhodlanie bojovať proti obchodovaniu s ľuďmi, o ktorom podľa vlastných slov hovoril ako o "forme moderného otroctva". Informovala o tom agentúra AP.

slovakia

left justify in out

"Každoročne sa tisícky mužov, žien a detí stávajú nevinnými obeťami pracovného a sexuálneho vykorisťovania, predávania a obchodovania s orgánmi," povedal pápež počas svojich dnešných tradičných modlitieb. Dodal, že takéto niečo sa začalo považovať za normálne: "Je to škaredé. Je to kruté. Je to zločin."

 

Hlava katolíckej cirkvi požiadala dnes svet, aby znova obnovil svoj záväzok a odhodlanie bojovať s "týmto odporným morom, formou moderného otroctva", a aby sa modlil "za zmenu v srdciach" týchto priekupníkov.

 

Medzinárodná organizácia práce (ILO) odhaduje, že aktuálne sa po celom svete nachádza 21 miliónov obetí nútenej práce, medzi toto číslo za započítavajú aj osoby, ktoré sa stali predmetom obchodovania za účelom nútenej práce alebo sexuálneho vykorisťovania.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jana Hupková
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies