Pápež František odsúdil pokračovanie vojenských konfliktov počas pandémie

NETKY.SK • 5 Apríl 2021, 09:38 • 2 min
Pápež František odsúdil pokračovanie vojenských konfliktov počas pandémie

RÍM - Pápež František počas tradičného veľkonočného požehnania Urbi et Orbi v nedeľu odsúdil ako „škandálne" to, že vo svete pokračujú vojenské akcie a zvyšuje sa zbrojenie v čase, keď pandémia koronavírusu spôsobuje sociálne a ekonomické utrpenie.

slovakia

left justify in out

Pápež opätovne vyzval medzinárodné spoločenstvo, aby prekonalo meškania v distribúcii vakcín proti ochoreniu COVID-19 a aby zabezpečilo, že dodávky sa dostanú do najchudobnejších štátov. „Všetci, hlavne tí najzraniteľnejší medzi nami, potrebujú pomoc a majú právo na prístup k nevyhnutnej starostlivosti," povedal pápež. Vakcíny označil za „hlavný nástroj" v boji proti pandémii a vyzval na „odhodlanie na globálnu zodpovednosť".

 

img

Pápež František predniesol svoj prejav približne hodinu po odslúžení veľkonočnej omše v Bazilike svätého Petra. Zvyčajne veľkonočné posolstvo pápež prednáša z balkóna na priečelí baziliky nad Námestím svätého Petra, ale tentoraz pre pandémiu zaznelo zo samotného chrámu, aby sa na námestí nezhromažďovali veriaci.

 

Prečítajte si tiež: Pápež František sa modlil pred prázdnym námestím, súčasťou obradu krížovej cesty boli aj deti



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies